FC Volendam onderuit tegen Elazigspor S.K.

  • dinsdag, 23 jul 2013
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

In Loenen bij Apeldoorn op het fraaie complex van VV Loenermark (4e klasse), tussen de Veluwse bossen, nam FC Volendam het op de Turkse Lig 1-club Elazigspor. In de eerste helft, met een team waarin Nick Coster, Raymond Fafiani en Ludcinio Marengo ontbraken, liet FC Volendam zien dat er perspektief in de breedte van de selectie zit. Al in de eerste minuut testte Damien Menzo de Turkse doelman, die nipt redde bij de eerste paal. De Turken voelden zich gewaarschuwd en namen het heft in handen. Met razendsnelle counters werd elk Volendamfoutje in de opbouw afgestraft. Dat leverde al snel een vrije trap vlak voor doel op. Ook moest Roy Pistoor vol aan de bak, wat hij bekwaam deed. Bovendien kreeg Volendam volop bijstand van paal en lat. Een prachtige aanval van Elazigspor belandde via de binnenkantpaal opnieuw voor doel, waarop de bal op de lat gekopt werd. De rebound ging rakelings over. Na precies een half uur creëerde FC Volendam een prachrtige aanval van rechts naar links, waarbij tot drie keer toe de voorsprong genomen kon worden. Kort voor rust begon een Turks offensief met een corner op de paal en een waar bombardement van de complete aanvalslinie. Gescoord werd er echter niet.

Elazigspor kwam na rust met een compleet nieuw elftal in het veld. Bij Volendam werden alleen Theo Timmermans en Stefan Plat (voor Brandley Kuwas) in het veld gebracht. Later in de tweede helft kwamen ook Leon Tol, Nick Coster, Levi Schwiebbe, Henk Veerman en Raoul Esseboom binnen de lijnen. Dat was niet goed voor de binding in het elftal. Elazigspor kwam al snel op voorsprong door Oz, maar Volendam beantwoordde direct met een prima goal van Tom Overtoom op aangeven van Damien Menzo. Elizagspor scoorde vervolgens nog drie keer, soms vanuit een messcherpe counter. FC Volendam had de score simpel dragelijker kunnen maken als de eigen kansen ook benut waren Soufiane Lagmouchi had de bal voor het intikken, maar aarzelde. Stefan Plat kwam helemaal vrij, maar zette zijn lob veel te laag in. En een uitstekende actie van Damien Menzo schoot rakelings voor de paal langs.
Elazigspor was beter, won verdiend, maar had tegen een bepaald niet scherp Volendam de wind in de zeilen, wat deze hoge uitslag tot gevolg had. Als de komende week het elftal weer compleet is en de kansen voor doel simpel afgewerkt worden, gaat Volendam toch een mooi seizoen tegemoet.