FC Volendam versterkt zich met Jelle Duin

  • maandag, 02 sep 2019
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Jelle Duin speelt het komende seizoen voor FC Volendam. De twintigjarige Heemstedenaar komt op huurbasis over van AZ Alkmaar, waar hij een doorlopend contract heeft. Duin kan op meerdere aanvallende posities uit de voeten en speelde de afgelopen seizoenen voor Jong AZ. Hij is per direct inzetbaar voor het Nieuwe Oranje van trainer Wim Jonk.

Duin: “Ik ben blij hier te zijn. Ik heb bij AZ aangegeven dat ik toe was aan een andere omgeving. Daar wilde AZ over meedenken als er een club kwam waar ik pas. Na mijn gesprek met Wim Jonk en Jasper van Leeuwen had ik direct een goed gevoel, er is duidelijk een nieuwe energie in de club. Ik kijk er erg naar uit om samen te werken met het team en de technische staf, en ik hoop belangrijk te zijn voor het team en veel goals te maken in het Kras Stadion.”

Technisch directeur Jasper van Leeuwen over de versterking: "Jelle is een talentvolle spits, die eventueel ook nog op de rechtervleugel kan spelen. Het is een fysiek sterke jongen met een uitstekend linkerbeen, hij heeft diepgang maar kan ook een bal vast houden met zijn rug naar de goal. Een type als hij ontbrak nog in onze selectie, daarom denken we dat hij echt iets kan toevoegen aan ons spel. Jelle is voormalig jeugdinternational, maar heeft een zware blessure gehad en dat kost tijd. Nu is hij weer helemaal terug en wij denken dat er nog genoeg rek in zit."