Brian Plat drie jaar langer bij FC Volendam

  • dinsdag, 27 aug 2019
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam en Brian Plat zijn een verlenging van het contract overeengekomen. De negentienjarige solide verdediger is met ingang van dit seizoen nog drie jaar speler van Het Nieuwe Oranje. Volendammer Plat, afkomstig uit de eigen jeugdopleiding, was in het kampioensjaar 2018-2019 een vaste waarde bij Jong FC Volendam. Ook in de afgelopen zaterdag met 4-1 gewonnen openingswedstrijd tegen Excelsior Maassluis was Plat basisspeler bij Jong FC Volendam.       

“Ik ben ontzettend trots dat mijn verbintenis met FC Volendam is verlengd tot 2022”, stelt Plat. “Een mooie beloning voor mijn ontwikkeling in het afgelopen seizoen. Uiteraard hoop ik zo snel mogelijk mijn debuut te maken in het eerste elftal.”

Technisch directeur Jasper van Leeuwen vult aan: “Brian heeft dit nieuwe contract zelf afgedwongen. Hij is een pure verdediger van het soort dat we in Nederland maar mondjesmaat opleiden: sterk, snel, wendbaar en moeilijk te kloppen in de persoonlijke duels. Wij denken dat er nog veel meer muziek in Brian zit, zolang hij zijn wapens maar blijft oppoetsen en tegelijkertijd aan zijn verbeterpunten werkt. Het wordt interessant om te zien hoe zijn ontwikkeling vorm krijgt.”