FC Volendam zet SC Heerenveen aan de kant: 1 - 4

• zaterdag, 13 jul 2019
  • Leestijd: 3 minuten

Ook het tweede duel onder trainer Wim Jonk werd door FC Volendam winnend afsloten. In het Friese Langezwaag werd SC Heerenveen met bij vlagen prima voetbal met 1 - 4 aan de kant gezet.

De oranjehemden kenden een prima start van het duel. Zonder aanvoerder Kevin Visser kwamen de gasten al na twee minuten op voorsprong. Een prima ingestudeerde hoekschop werd door Marco Tol gepromoveerd tot doelpunt. Hij stuurde de bal met het hoofd fraai in de verre hoek.

In de problemen kwamen de Volendammers eigenlijk nooit. Toch creëerde het zelf ook weinig noemenswaardig. Tien minuten voor het einde van de eerste helft stoomde Mohamed Betti op aan de rechterkant, maar zijn scherpe kon niet tegen de touwen worden gewerkt.

FC Volendam verscheen met zes nieuwe namen aan de aftrap van de tweede helft. De gasten namen nu echt de teugels in handen. Joey Veerman verdubbelde na vijf minuten de voorsprong. De middenvelder werd vrijgespeeld en poeierde strak in de verre hoek: 0-2.

Heerenveen, dat aantrad met een aantal jonge spelers, deed daarna iets terug uit een van zijn spaarzame kansen. De Rijpse spits Jizz Hornkamp schoot raak uit een hoekschop. Toch was die Friese vreugde slechts van korte duur. Martijn Kaars vond eerst nog de lat, maar schoot even later wel raak. Op aangeven van Nick Runderkamp rondde de buitenspeler fraai af in de verre hoek voor 1-3.

De Monnickendammer verzorgde tevens het slotakkoord. Een fraaie dieptebal werd door Kaars op waarde geschat: 1-4. Daarmee drukten de Volendammers het overwicht uit in de score.

Komende zaterdag is Heracles de volgende tegenstander van Het Nieuwe Oranje. De Almeloërs zijn te gast tijdens de Open Dag van FC Volendam. Het duel in het Kras Stadion start om 14.30 uur.

Foto's: Rob Lezer & Fred Rotgans  - Kliik hier voor meer >>>

2' - Marco Tol (0 - 1)
50' - Joey Veerman (0 - 2)
62' - Jizz Hornkamp (1 - 2)
67' - Martijn Kaars (1 - 3)
75' - Martijn Kaars (1 - 4)