FC Volendam Gala brengt 200 gasten in vervoering

  • maandag, 21 dec 2009
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Zaterdagavond 19 december 2009 werd voor de achtste keer het FC Volendam Gala georganiseerd. In het prachtige Jozeftheater in Volendam genoten 200 aanwezigen van een grootse avond. Hotel Spaander zorgde voor een overheerlijk viergangendiner en de aanwezigen kregen een prachtige show voorgeschoteld. De begeleidende band gedurende de avond was de Mon Amour Band. Tussendoor traden Ernst Daniel Smid en The Beatles Revival Band op.

{foto1}

De avond begon om 18:00 uur en na de opening van Alfred de Jong (voorzitter van het galacomité) en Klaas Schilder kon iedereen genieten van de Mon Amour Band. Het gehele repertoire van BZN kwam aan bod en de zaal genoot van de muziek. Ondertussen hadden de gasten al genoten van twee gerechten: Als voorgerecht een timbaaltje van gerookte Schotse zalm, Hollandse garnalen en paling geserveerd met oesterblad en bieslookcrème, en als tussengerecht een gepocheerd kabeljauwhaasje met oerbietjes en sauce Dijonaise. Met de complimenten van Hotel Spaander.

Enthousiast
De eerste artiest werd door spreekstalmeester Klaas Schilder aangekondigd. De bariton Ernst Daniel Smid maakte de zaal enthousiast met zijn indrukwekkende stem en liet de mensen horen hoe mooi klassieke muziek kan zijn. De FC Volendammer van het jaar werd vervolgens bekendgemaakt. Ditmaal viel de eer te beurt aan vice voorzitter Henk Schoorl. Met een mooie toespraak werd Schoorl, die twee maanden geleden ook al het ridderschap opgespeld kreeg, verkozen tot FC Volendammer van het jaar.

{foto2}

De 1200 loten waren inmiddels verkocht voor de loterij die ook op het programma stond. Met bijna 40 schitterende prijzen, waaronder een wintersportvakantie, een 5-daagse reis naar Rome, een weekendje Limburg, de huur van een skybox van FC Volendam, en diverse juwelen, sieraden en horloges van Biesterveld Diamantairs was de prijzenpot weer rijkelijk gevuld.

Klassiekers
Het overheerlijke hoofdgerecht werd opgediend: Tournedos omwikkeld met Pancetta en een kalfspepersiroop. Na het hoofdgerecht volgde de uit Tsjechië overgekomen “The Beatles Revival”. Prachtige klassiekers zorgden ervoor dat de herinneringen van vroeger weer naar boven kwamen. Het dessert was in de vorm van een voetbal van chocolade gevuld met ijs.

{foto3}

De afsluiting was weer voor de Mon Amour Band die de zaal nog sfeervoller maakte met prachtige BZN-klassiekers. De opbrengst van de avond was 30.275 euro, een evenaring van het jaar ervoor! Dit bedrag komt ten goede aan de Jeugdopleiding Volendam. Na prachtige dankwoorden van o.a. voorzitter Henk Kras voor iedereen die dit gala mogelijk heeft gemaakt was de avond om 01:30 uur alweer voorbij. Al met al was dit gala er een om nooit meer te vergeten!

{foto4}

Foto's: Fred Rotgans