FC Volendam tankt vertrouwen met zege tegen FC Dordrecht

  • dinsdag, 17 sep 2024
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam heeft het dinsdagavondduel tegen FC Dordrecht winnend afgesloten. In de eerste helft werd het verschil al gemaakt in het Kras Stadion, waarmee vertrouwen wordt getankt richting de komende periode. Robert Mühren en Bilal Ould-Chikh waren trefzeker voor de ploeg van Rick Kruys.

De eerste minuten van het duel was er een fel FC Volendam te zien. Dit leverde al snel een bijna-kans op voor Mühren. Na een goede combinatie kwam de voorzet van Ould-Chikh echter net achter de spits terecht. Daarna nam FC Dordrecht het initiatief in het duel over. Dit resulteerde via Joep van der Sluijs in een hard afstandsschot dat de lat raakte. Daar schrokken De Wijdbroeken duidelijk van wakker, waarna er ook een grote Volendamse kans te noteren viel. Een afgeslagen bal uit een corner werd door Yannick Leliendal via een verdediger net naast geschoten.

FC Volendam hield dit gevoel vast en kon na 22 minuten voetballen ook de voorsprong pakken. Een goede vrije trap van Ould-Chikh kon in de verre hoek binnen worden gekopt door Mühren. Leliendal maakte ook jacht op een goal en probeerde het na krap een half uur spelen nog maar eens van afstand. Zijn dwarrelbal raakte deze keer de paal. De flink aanwezige Ould-Chikh maakte ook jacht op zijn goal. Met een heerlijke trap van afstand verraste hij Liam Bossin in de korte hoek. Dat betekende vijf minuten voor rust de 2 - 0 voor FC Volendam.

Swingende Ould-Chikh

Ook na rust bleef Ould-Chikh het op zijn heupen houden. Met een goede dribbel lanceerde hij zichzelf voor opnieuw een harde knal van afstand. Ditmaal spatte de poging uiteen op de paal, maar de buitenspeler kreeg andermaal de handen op elkaar van het Kras Stadion. Na een goede actie over de flank werd ook Henk Veerman voorzien van een goede voorzet. De spits schoot echter via een verdediger de bal over de achterlijn.

De Volendammers bleken de baas in eigen huis, totdat na ruim een uur voetballen ook FC Dordrecht zich ineens in het duel meldde. Na een snelle omschakeling kreeg Korede Osundina een open kans, maar Barry Lauwers keerde de bal keurig. Kort daarna moest de goalie opnieuw optreden, bij een mogelijkheid voor Van der Sluijs. Een volgende mogelijkheid van Leo Seydoux vloog naast het doel. 

Lauwers in actie

Na deze Dordrechtse mogelijkheden waren de Volendammers weer aan zet. Dat leverde Mühren bijna zijn tweede treffer op. De spits kwam echter een teenlengte tekort om een goede voorzet van Milan de Haan binnen te tikken. Daarna was het weer de beurt aan Lauwers om zich te onderscheiden. Met twee perfecte reddingen voorkwam de doelman de aansluitingstreffer van FC Dordrecht. 

Met nog een kwartier te gaan mocht Anass Bouziane zijn debuut maken in het eerste elftal. De aanvoerder van de Onder 19 wordt zodoende beloond voor zijn snelle ontwikkeling. Ondertussen leverde Ould-Chikh nog maar eens een goede bal af uit een vrije trap. Ditmaal was het Xavier Mbuyamba die zijn hoofd er tegenaan wist te zetten. De kopbal werd goed gekeerd door Bossin en ook Leliendal en De Haan zagen daarna een inzet gekeerd worden. Onderaan de streep bleken de twee treffers uit de eerste helft genoeg voor de overwinning.

Helmond Sport-uit

FC Volendam speelt vrijdag alweer het volgende duel. De Volendammers gaan dan op bezoek bij Helmond Sport. Er wordt om 20:00 uur afgetrapt in het GS Staalwerken Stadion.

Scoreverloop:
22' Robert Mühren 1 - 0
40' Bilal Ould-Chikh 2 - 0

FC Volendam: Barry Lauwers; Gladwin Curiel (46' Daniel Beukers), Xavier Mbuyamba, Mawouna Amevor, Yannick Leliendal; Bilal Ould-Chikh (90. Luca Blondeau), Alex Plat, Jamie Jacobs, Milan de Haan; Robert Mühren (74' Anass Bouziane), Henk Veerman (87' Quincy Hoeve).

FC Dordrecht: Liam Bossin; Sem Valk, Yannis M'Bemba, Leo Seydoux, Lorenzo Codutti (60' John Hilton); Gabriele Parlanti (46' Ben Scholte), Rocco Robert Shein (60' Jop van der Avert), Joep van der Sluijs; Korede Osundina (80' Joseph Amuzu), Devin Haen, Jaden Slory (60' Dean Zandbergen).

Tekst: Rick Sinnige
Foto's: Fred Rotgans