Feestje voor 18-jarigen

  • vrijdag, 19 feb 2010
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Met ingang van woensdag 17 februari, verzorgt de gemeente Edam-Volendam elke twee maanden een klein feestje voor de in totaal 360 jongeren in de gemeente die dit jaar 18 jaar worden.

Het gemeentebestuur is van mening dat het bereiken van de leeftijd van 18 jaar een belangrijke gebeurtenis is en reden voor een feestje. Wanneer iemand 18 jaar wordt is hij of zij voor de wet meerderjarig. Ze krijgen te maken met behoorlijk veel veranderingen. Zo worden ze zelf verantwoordelijk voor onder meer het afsluiten (en betalen) van verzekeringen, krijgen ze te maken met studiefinanciering, kunnen ze geld lenen en hun rijbewijs gaan halen. Daarbij mogen ze trouwen en krijgen ze kiesrecht. De gemeente wil deze groep op weg helpen door ze tips te geven, speciaal voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Het gemeentebestuur zal de 18-jarigen op een originele manier feliciteren en voorzien van voor hen relevante informatie en advies. Daarom nodigt de gemeente alle jongeren die 18 jaar worden uit voor een klein feestje met leuke cadeaus, goede informatie en nog veel meer attenties. Ook FC Volendam levert een bijdrage aan deze feestjes, zo krijgt iedereen die 18 jaar wordt 2 kaartjes voor een thuiswedstrijd van FC Volendam naar keuze

Bron: Witte Weekblad