Hoe is het met: Maarten Woudenberg?

  • dinsdag, 20 aug 2019
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Veel spelers hebben door de jaren heen het oranje tenue van FC Volendam om de schouders gehad. Veel van hen voetballen voor een andere club of hebben inmiddels de voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. In een serie artikelen neemt FC Volendam contact op met enkele oud-spelers. In de veertiende editie: de Edamse middenvelder Maarten Woudenberg.

Hoe ben je bij FC Volendam gekomen?
Ik ben begonnen bij de jeugd van EVC Edam. Daarna maakte ik de overstap naar RKAV Volendam en na een tijdje belandde ik bij FC Volendam. Vanaf de D-pupillen heb ik de hele opleiding doorlopen en bereikte ik het eerste team.

Je speelde uiteindelijk 87 competitiewedstrijden voor FC Volendam. Waar heb je daarna gespeeld?
Na FC Volendam heb ik twee seizoenen bij BV Veendam gespeeld, waarna ik besloot om de stap naar het amateurvoetbal te maken. Daarin speelde ik vier jaar voor Spakenburg, twee seizoenen voor Quick Boys en drie jaar voor De Dijk. Sinds dit seizoen voetbal ik weer bij RKAV Volendam.

Wat waren de hoogtepunten in je tijd bij FC Volendam?
In de vijf jaar bij FC Volendam heb ik veel hoogtepunten meegemaakt. Zoals mijn debuut op achttienjarige leeftijd tegen ADO Den Haag, de promotie in 2003, de uitverkiezing tot speler van het seizoen in 2004 en de nacompetitiewedstrijden voor promotie naar de Eredivisie.

Spreek je nog mensen uit die periode?
Jazeker. Rowin van Zaanen is een vriend van me en Jack Tuyp zie ik nog geregeld. Met veel jongens heb ik contact via Facebook. En als ik de club bezoek tref ik altijd nog veel goede bekenden.

Wat zijn je hobby's?
Mijn grote hobby is nog steeds voetbal. En verder doe ik veel leuke dingen met mijn twee lieve dochters.

Welk beroep oefen je nu uit?
Ik ben al zeven jaar rij-instructeur en sinds april ben ik voor mezelf begonnen met een autorijschool.

Hoe kijk je terug op je spelerscarrière?
Als jonge jongen was mijn droom om profvoetballer te worden. Ik heb gespeeld in bijna alle stadions in Nederland en speelde voor mooie clubs. Heel positief dus.

Interview: Rob Schilder
Foto's: Pro Shots, Fred Rotgans, Rob Lezer en Cor Westerveld