Hoe is het met: Yannick de Wit?

  • donderdag, 05 sep 2019
  • Leestijd: 5 minuten
  • Bron: FC Volendam

Veel spelers hebben door de jaren heen het oranje tenue van FC Volendam om de schouders gehad. Veel van hen voetballen voor een andere club of hebben inmiddels de voetbalschoenen aan de wilgen gehangen. In een serie artikelen neemt FC Volendam contact op met enkele oud-spelers. In de vijftiende editie: middenvelder Yannick de Wit.

Ging je meteen op voetbal toen je klein was?
Ik begon met voetbal toen ik zes jaar oud was. Dat was bij KFC in Koog aan de Zaan.

Had je idolen waar je tegenop keek?
Ik was altijd een enorme fan van Steven Gerrard bij Liverpool. En nu uiteraard Lionel Messi, met afstand de beste speler van de wereld. Daar kan ik echt enorm van genieten.

In welke jeugdteams heb je gespeeld?
Na twee seizoenen bij KFC werd ik gescout door Ajax. Daar heb ik zes seizoenen gevoetbald. Daarna sloot ik aan bij de jeugdopleiding van FC Volendam. Vervolgens heb ik daar vijf jaar in het eerste elftal gespeeld.

Wie haalde jou naar FC Volendam?
Ruud Plat, de vader van Johan Plat. Ik kreeg toen ik veertien was te horen dat ik bij Ajax niet meer mocht blijven. AZ had interesse, maar mijn ouders zagen het niet zitten dat ik naar een school in Alkmaar zou gaan. Vervolgens heeft Ruud Plat mij toen overtuigd om naar FC Volendam te komen. Daar heb ik een heel leuke tijd gehad.

Met welke spelers ging je toentertijd om?
In de jeugd ging ik altijd veel om met Aaron Meijers, Bas Ent, Hamit Yildiz, Michiel Hemmen, Xavier Amanda, Mick Stefels en Harry Zwarthoed.

Ben je altijd middenvelder geweest?
In de jeugd speelde ik altijd op 4. Toen ik later naar het eerste elftal ging speelde ik voornamelijk als verdedigende middenvelder.

Wat was het hoogtepunt van je tijd bij FC Volendam?
Mijn hoogtepunt was uiteraard het kampioenschap. Dat was zo mooi om mee te maken. Die avond in Den Haag, waarbij we in het stadion met honderden supporters het feest vierden. Daarna keerden we terug bij het stadion in Volendam en stonden er honderden supporters met fakkels op ons te wachten. Daarna vierden we groot feest met familie en vrienden. De volgende dag met de “Heen en weer“ over de Dijk, dat was onbeschrijfelijk. De hele Dijk stond vol met mensen. De hele selectie zal beamen dat dat gevoel echt fantastisch was.

Waar heb je na FC Volendam gevoetbald?
Ik vertrok bij FC Volendam en die zomer scheurde ik mijn kruisband af, terwijl ik in onderhandeling was met wat clubs. Hierdoor was ik een jaar uit de roulatie. Vervolgens sloot ik het jaar daarna aan bij Go Ahead Eagles, waar ik in de eerste oefenwedstrijd van dat seizoen opnieuw mijn kruisband afscheurde. Joop Gall, de toenmalig trainer van Go Ahead Eagles, nam mij vervolgens mee naar FC Emmen en daar heb ik nog twee seizoenen gespeeld. Ik merkte helaas dat ik de fitheid van daarvoor niet meer terugkreeg. Uiteindelijk heb ik toen besloten om naar de amateurs te gaan. Daar heb ik drie seizoenen gevoetbald bij De Dijk met nog aardig wat voormalig spelers van FC Volendam.

Hoe ziet jouw leven er hedendaags uit?
Tegenwoordig ben ik vestigingsmanager bij een uitzendbureau. Verder woon ik nog steeds in de Zaanstreek en heb ik inmiddels een dochter van 2,5 jaar oud. Ik voetbal tegenwoordig bij HBOK in de derde klasse met onder andere oud-speler van FC Volendam Achmed Ahahaoui.

Interview: Rob Schilder (Vik)