Jeugdplan: A1 verdiende veel meer dan deze uitslag

• zaterdag, 21 nov 2009
  • Leestijd: 13 minuten

De A1 heeft zaterdagmiddag in de slotase de punten aan zich voorbij zien glippen. Het verloor ver in blessuretijd van FC Groningen A1 met 1-2. De wedstrijd van de week had anders kunnen verlopen, maar de toeschouwers waren getuige van een andere wedstrijd, dan de uitslag doet vermoeden.

De B1 verloor van de Graafschap voor de competitie en op de E2 na, bekeren alle eftallen verder na winst.

Verslagen:

FC Volendam A1 krijgt te weinig tegen FC Groningen A1 (1-2)

In de stand had FC Volendam A1 zes punten en FC Groningen A1 tien. Bijna een half uur lang was te zien, dat het geringe puntental van beide teams terecht was. Geen enkele uitgespeelde kans en twee vrijwel machteloze voorhoedes. Echt een wedstrijd waarin de doelpunten uit het niets zouden komen. Dat gebeurde dan ook. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke Groningen aanval werd halverwege de eerste helft slecht verwerkt, waardoor er plotseling een enorm gat lag achter de laatste man. Doelman Sonny Stevens had geen antwoord. De kansloze missie die FC Volendam A1 leek te hebben werd echter al snel toch kansrijk. Dat het doelpunt uit een vrije trap (prachtig schot van Dave Hertog) kwam, was bijna logisch. Het spel in de resterende tijd tot het rustsignaal werd ineens veel leuker. Er kwam meer overtuiging in het samenspel van FC Volendam A1. Er kwamen veel meer vlotte aanvallen. Jammer was dat bij Lars Veldwijk, normaal goed voor veel power, vrijwel elke aanval stuk liep. Hij had weinig geluk met zijn afspeelballen. Ook irritant was de gebruiksaanwijzing die scheidsrechter Manschot voortdurend dacht te moeten geven bij de ingooiballen. Onnodige regelhandhaving, die niets toevoegde aan het kijkspel. In de slotfase van de eerste helft leek Veldwijk zich te blesseren, maar startte toch in de tweede helft, al was dat van korte duur.

Na de thee zat het FC Volendam A1 niet echt mee. De eerste de beste aanval eindigde op de paal. Vrijwel alle aanvallen werden vervolgens door de zeer partijdige assistent-scheidsrechter van FC Groningen A1 tot buitenspel verklaard. Slechts een keer liet Manschot doorspelen, voor het overige speelde Volendam tegen dertien man. En tot overmaat van ramp had scheidsrechter Manschot weinig oog voor normale balbehandelingen. Eerst gaf hij FC Groningen A1 op de rand van het strafschopgebied een vrije trap voor vermeend hoog spel. Om vervolgens FC Groningen een strafschop te geven voor een ingreep van Geraldo Hoogvliets, die correct was. Van Hezel schoof de bal naast. Toen vervolgens de bal in de handen van de Groningenkeeper teruggespeeld werd, gaf hij niet thuis. In de zeer ruime extra speeltijd mocht FC Groningen doorgaan, nadat twee Groningers niet alleen een Volendamspeler mangelden maar ook met hands mochten doorgaan. Uit de razendsnel uitgevoerde uitbraak werd 1-2 gescoord. FC Volendam was geknakt. De tweede helft was vol overgave gespeeld, maar dat alleen blijkt niet voldoende om punten te pakken.

{foto5}

{foto6}

{foto7}

Foto's A1 Bestel Afdrukken

De Graafschap B1 profiteert optimaal van fouten FC Volendam B1  (1-2)

21/11 – Voor beide teams stond er vandaag veel op het spel. Volendam moest winnen om de concurrentie op afstand te houden, terwijl het voor De Graafschap een kwestie was van aan- of afhaken. Twee weken geleden stond men nog samen bovenaan, maar door het puntverlies (verlies en een gelijkspel) daarna van De Graafschap had Volendam ondertussen een (veilige) marge van 5 punten ten opzichte van de Doetinchemmers opgebouwd. Het was al de derde keer dit seizoen dat de strijd met de “Superboeren” moest worden aangebonden. Eénmaal in de competitie en vorige maand op het Internationaal Herfsttoernooi van de Tubanters. Beide keren trok Volendam met een 1-0 overwinning aan het langste eind. Een teken dat er van een krachtsverschil nauwelijks sprake was. De gasten verschenen voor het eerst sinds enige tijd weer op volle oorlogssterkte binnen de lijnen. Volendam moest het doen zonder de geschorste Eric, maar kon weer wel beschikken over de herstelde goalie Daniël.

Onder flinke publieke belangstelling opende de thuisclub sterk. Het startte scherp, speelde “volle bak” en kreeg al in de 3e minuut een goede kans om de score te openen. De voorzet van Soufian vanaf links werd door Jordy Dijkhuizen ineens op de slof genomen. Met een formidabele redding behoedde de keeper van De Graafschap zijn team voor een snelle achterstand. Gedurende het 1e kwartier was de strijd gelijkopgaand. Volendam probeerde goed te combineren, maar was onrustig aan de bal en te gehaast. Onnodig balverlies was daar het gevolg van. De Graafschap stelde daar niet alleen veel fysieke kracht tegenover, maar had ook best een paar aardige spelers in zijn team. Vooral hun nummer 10 kan gerust tot de besten van onze competitie worden gerekend. Het was dan ook niet vreemd dat het spel van de gasten volledig op hem was afgestemd en bijna alle ballen bij hem werden ingeleverd. Door de aanwezige lengte in die ploeg zocht men het ook veelal in hoge ballen. Onze kleine Daniël heerste echter in de lucht en pakte alles met overtuiging. Na ruim 15 minuten opnieuw een doelrijpe kans voor Volendam. Cas stoomde op over de rechterflank en bracht de bal hoog voor. De kopbal van Joost was prima, maar opnieuw was het de goed keepende doelman van de gasten, die de bal onschadelijk maakte. De Graafschap wist nauwelijks een kans wist te creëren, maar toch bleef het oppassen. Vooral door de dreiging die bleef uitgaan van hun eerder genoemde nummer 10 en de minstens zo lange nummer 9. In de 30e minuut veroverde Marcel met een perfecte sliding de bal. De voortzetting van Joris was eveneens prima. Hij bracht Joost in stelling, maar met een geweldige redding wist de sluitpost van de Doetinchemmers voor de derde keer op rij een treffer van Volendam te voorkomen. Op slag van rust kreeg Volendam zelfs een haast niet te missen kans om te scoren en een mentale dreun aan de tegenstander uit te delen. Het lukte echter zowel Joris als Marcel (in de rebound) niet om de bal in het doel te krijgen.

Na de pauze startte Volendam weer als vanouds. Het leverde opnieuw een doelkans op. Een paar minuten laten leed Volendam slordig balverlies rond de middenlijn. Aansluitend kreeg een speler van De Graafschap ook nog eens, door de as van het veld, vrij baan richting ons doel. Een combinatie met een medespeler was daarna genoeg om, geheel tegen de verhouding in, Daniël te passeren en ons op achterstand te zetten. Volendam probeerde zich te herpakken, maar had toch even een tikje opgelopen. Met nog een kleine 20 minuten te spelen kwamen Bowedee en Ralph binnen de lijnen. Volendam zette alles op alles om langszij te komen, maar had moeite om voor echt gevaar in de vijandelijke defensie te zorgen. Het niet benutten van de kansen in de 1e helft leek zich nu te gaan wreken. Een kwartier voor tijd ging het defensief voor de tweede keer mis. Nadat een tegenstander aan de verkeerde kant was gedekt, kon de bal eenvoudig worden voorgezet en zorgde een intikkertje zelfs voor een 0-2 achterstand. Het werd nu wel heel erg lastig om alle goede bedoelingen tenminste nog in een gelijkspel te laten resulteren. Het pleitte voor de thuisploeg dat men desondanks niet wenste te capituleren. Met nóg een tweetal wissels, Ferry Heijnis en Jordy van der Sleen, werd steeds weer het doel van De Graafschap opgezocht. Het was inmiddels al in blessuretijd toen Joris succes had en voor de 1-2 zorgde. Helaas was er onvoldoende tijd om nog langszij te komen. Daarmee kwam een einde aan een prachtige reeks van 8 overwinningen. Jammer, maar absoluut geen ramp. De Graafschap vierde zijn overwinning als een kampioenschap. De competitie duurt echter nog lang en ook dat team zal, net als de overige concurrentie, hier en daar wel een steekje laten vallen.
Volgende week weer eens een uitwedstrijd. Zwolle is dan de tegenstander en die ploeg heeft evenveel verliespunten als wij. We zullen dus weer vol aan de bak moeten om lijstaanvoerder te blijven!

Hellas Sport C1 - FC Volendam C1 0-4 (0-1)

Onder fraaie weersomstandigheden werd in Zaandam de bekerwedstrijd tussen Hellas Sport en de FC Volendam gespeeld. De laaghangende zon was voor de spelers lastig maar de voorjaarstemperatuur was zeer aangenaam. Het veld was wat aan de hobbelige kant. De wedstrijd ging, mede onder de toeziende ogen van de meegereisde supporters maar ook van oud FC Volendam speler en trainer Dick de Boer die tegenwoordig de leiding heeft van de jeugdopleiding van Hellas Sport, fel van start.

{foto9}

Voor Denzel P. een speciale wedstrijd want dit was een weerzien met zijn oude ploeggenoten. Hellas wilde voetballen en was niet van plan om zich in te graven. De eerste grote kans was voor FC Volendam en Navid schoot in de 2e minuut in kansrijke positie net voorlangs. Mede doordat Hellas fel de duel in ging en FC Volendam niet goed speelde was het ondanks het klasse verschil een gelijke strijd. Didier had het moeilijk met de handige linkerspits van Hellas Sport. Toch waren de beste kansen voor FC Volendam maar inzetten Mo, Jesse en Denzel S. waren niet goed genoeg om het de Hellas keeper lastig te maken. Hellas kreeg hierdoor meer grip en vertrouwen en de verdediging onder leiding van keeper Robin moest ook een aantal keer ingrijpen bij gevaarlijke uitvallen van Hellas Sport. Toch was het FC Volendam die in de 30e minuut op voorsprong kwam. Uit een goede pass van Denzel S. kapte Rowin M. zijn tegenstander fraai uit en schoof de bal beheerst en met veel gevoel naast de keeper in het doel. Direct hierna kreeg FC Volendam via Jesse nog een goede kans om met 0-2 te gaan rusten maar na de keeper te hebben omspeeld werd zijn inzet door een verdediger van de lijn gehaald.

{foto8}

Kort na rust was het toch Jesse die uit een fraaie voorzet van Navid de 0-2 in de touwen schoot. Hellas Sport wankelde en via Navid en de opgekomen Elroy had FC Volendam grote kansen maar een speler op de doellijn en de keeper hielden Hellas met reddingen in de wedstrijd. Er lag veel ruimte op het middenveld maar er werd door FC Volendam verzuimd om dit goed uit te spelen en de score verder op te bouwen. Hellas kwam er na balverlies van FC Volendam er een paar keer gevaarlijk uit en dat leverde twee onnodige gele kaarten op voor Floris en Joost. Robin moest nog ingrijpen anders had Hellas zelfs de aansluitingstreffer kunnen maken mede doordat er voorin verzuimd werd de score verder op te voeren en de wedstrijd definitief te beslissen. Tien minuten voor tijd viel de uiteindelijke beslissing toch toen Leroy na een prachtige voorzet van Johan de 0-3 inkopte. Kort voor tijd kegelde Navid de 0-4 in de touwen zodat het klasse verschil ook zichtbaar werd op het scorebord. Eindstand 0-4. Van FC Volendam kant een matige wedstrijd en de complimenten aan Hellas Sport voor hun strijdlust. Desondanks hebben de toeschouwers mooie doelpunten en een uiteindelijk overwinning gezien. Hierdoor bekeren we gewoon verder en zijn we reuze benieuwd wie onze volgende tegenstander zal zijn.