Jeugdplan: F1 op gelijke hoogte met Fortuna (uitslagen)

• zaterdag, 10 okt 2009
  • Leestijd: 14 minuten

Wedstrijd van de week, de F1, speelde zaterdagmorgen voor de koppositie tegen Fortuna Wormerveer. In deze competitie staan beide elftallen ongeslagen aan kop, waarbij de Fortunezen een beter doelgemiddelde hebben (+8). Deze wedstrijd was dan ook bij uitstek de ideale gelegenheid om de koppositie over te nemen. Met een 1-1 uitslag bleef de wedstrijd steken in een competitie waar gemiddeld met grote cijfers van elkaar gwonnen wordt. Verslag en foto's onderaan !

De A2 verloor van de nummer laatst met 1-5 en had een off-day. De B1 won uit bij Ajax B2 met 1-5. Doordat de koploper FC Twente verloor, staat de B1 in de 1e Divisie A, nu op een gedeelde 1e plaats (doelgemiddelde-2). Volgende week zaterdag (12:00 uur) spelen beide teams in het Kras Stadion tegen elkaar.

Medemblik D2 FC Volendam D2 0 - 7
Zeeburgia E-Top Volendam (rkav) E-Top Afg.

Volendam B1 superieur aan Ajax (1-4)
10/10 – Het gevoel vooraf was goed en het vertrouwen in een positief resultaat tegen het toch altijd kwaliteitsrijke Ajax groot. De Amsterdammers mogen dan misschien over iets meer individuele klasse beschikken, maar als collectief is ons team verbluffend sterk en in onze divisie (bijna) niet te evenaren. In de kleedkamer zorgde Daniël nog even voor enige hilariteit, hetgeen nog meer vertrouwen op een goede afloop gaf.

Op een uitstekende nieuwe kunstgrasmat begon Volendam exact zoals de trainer zijn spelers had meegegeven. Het eerste kwartier was van een zeldzaam hoog niveau. Zo goed was Volendam nog niet eerder dit seizoen. Het was genieten op de bank en langs de lijn voor de trouwe eigen aanhang. De wedstrijd speelde zich volledig op de helft van de thuisclub af. Ajax kwam niet aan zijn geliefde (positie)spelletje toe, omdat Volendam ze daar gewoon de kans niet voor gaf. Trainer Stricker liet zich voortdurend, af en toe zelfs met overslaande stem, horen. Geen moment verslappen was het devies. Als maar één persoon even verzaakte, zou Ajax immers ineens genadeloos kunnen toeslaan. Volendam wist een aantal malen gevaarlijk te worden, maar op het moment suprême ging het steeds net mis. De een gleed uit, de ander verslikte zich in de bal en weer een ander was net niet scherp genoeg voor de goal om tot scoren te komen. Overigens kon menigeen zich niet aan de indruk onttrekken dat de scheidsrechter over een rood-wit hart beschikt. Het was namelijk wel erg opvallend hoe vaak hij in het voordeel van de Amsterdammers besliste.
In de 23e minuut wist Volendam eindelijk de score te openen. Goed drukzetten door Eric Veerman had tot resultaat dat een Ajaxied de fout inging en Eric vanaf links alleen op de keeper kon afgaan. Met een schuiver in de verste hoek zette hij zijn team op voorsprong. Ajax wist daar vrij weinig tegenover te stellen en als men een keer wist door te komen dan was onze defensie met Ralph, Gerry, Sven en Cas steeds goed bij de les. Met 0-1 op het scorebord werd de rust bereikt.

In de rust zette de trainer waar nodig weer even de puntjes op de i. Het ging weliswaar naar wens en zoals bedoeld, maar we waren er nog lang niet.Na de hervatting nam Volendam meteen weer het heft in handen. Het middenveld met Vince, Eric en Marcel had alles onder controle en zorgde steeds voor een goeie verbinding tussen aanval en verdediging. Toch moest Sven, die zijn defensie als een veldheer leidde en sterk speelde, een keer aan de noodrem trekken (gele kaart). Joris kwam goed door op links, omspeelde de keeper, maar een terug gesnelde verdediger wist de bal nog net over de achterlijn te tikken. Het bleek uitstel van executie, want uit de corner van Soufian wist de ook weer duidelijk aanwezige Vince koppend te scoren, 0-2. Drie minuten later veerde de bank opnieuw overeind. Eric was in balbezit gekomen en passte op Joost, die op de rechterflank was vrijgekomen. Zijn voorzet werd door de goed doorgelopen Eric half bukkend met het hoofd tot doelpunt gepromoveerd, 0-3. Wat een weelde!

Met nog een klein kwartier te gaan, kwam Jordy van der Sleen Joost aflossen. Ook Jordy Dijkhuizen (voor Marcel) mocht binnen de lijnen ervaren hoe het voelt om in Amsterdam superieur te zijn aan de tegenstander. Een moment van onoplettendheid in onze defensie leidde vervolgens tien minuten voor tijd toch tot een Ajax-treffer, 1-3. Meteen daarna verliet Ralph het veld en nam de eindelijk van een blessure herstelde Yordi van Beek zijn positie over.
Nadat eerst een te zacht ingekopte bal van Jordy van der Sleen niets had opgeleverd en daarna ook Joris ongelukkig was in de afwerking, besliste dezelfde Jordy van der Sleen de wedstrijd door in de slotminuut een voorzet van Jordy Dijkhuizen achter de Ajax-keeper te werken, 1-4.

Boys, wat hebben we vandaag van jullie genoten! Zoveel strijd, passie en karakter. Ik weet zeker dat ook jullie ouders en andere Volendam fans vandaag met een trots gevoel “De Toekomst” hebben verlaten. Ajax heeft een prima ploeg, maar Volendam was beter!
Komende zaterdag (12.00 uur) wacht thuis een nieuwe topper. Dan komt namelijk Twente, dat vandaag uitermate verrassend (met 1-5) van Cambuur verloor, op bezoek. Het kan niet anders dan een incident zijn, want Twente is een ploeg met heel veel kwaliteit. Reken maar dat zij er op gebrand zijn om revanche te nemen en ons op een nederlaag te trakteren. Het is aan jullie om dat te voorkomen. Inzet is de koppositie. Wij (jullie staf, ouders en supporters) rekenen op jullie!

Gerard Veeken

FC D1 pakt de eerste 3 punten!
Na weken van wennen aan het hoogste niveau waarop de FC D1 speelt, zijn de eerste 3 punten binnen. De 3 punten lagen in de lijn van de verwachting. De spelers van de FC D1 gaan steeds beter voetballen. Zowel het aanvallen als verdedigen gaat vanuit een goeie organisatie. Vandaag waren de Rotterdamse spelers van Spartaan 20 te gast in het mooie KRAS stadion. De spelers van Spartaan hadden 1 punt, waard de palingboeren er nog geen hadden.

De eerste helft was wat rommelig en de Rotterdamse doelman werd veel te weinig in de problemen gebracht. Uiteindelijk was de ruststand ook hetzelfde als bij aanvang wedstrijd. In de kleedkamer werden de puntjes op de i gezet bij de palingboeren. De goed keepende Ruben Beemer maakte plaats om de veel te lang geblesseerde Joost Meendering speelminuten te geven. Ook Joost wist waar te maken, waarvoor hij naar de FC was gekomen. Jammer genoeg kon niet voorkomen worden dat de Rotterdammers op voorsprong kwamen na een poging om proberen te voetballen ipv zomaar de bal uit het veld te schieten. De 0-1 stond op het scorenbord. Het publiek werd luidruchtiger en ging achter de ploeg staan, de stijgende lijn van het beter gaan voetballen werd weer opgepakt en het duurde ook niet heel lang voordat de gelijkmaker eraan kwam. Na een doelpunt van Martijn Wit via een cornerbal was de vreugde zo groot dat het smaakte naar meer.

Het stadion leek wel voller en voller te lopen met publiek! De aanmoedigingen deden de Volendamse spelers goed en Kees Zwarthoed wist zijn specialiteit waar te maken door een vrijetrap te scoren en de verre hoek! De spelers vlogen elkaar in de armen en het gevoel was goed! Op zoek naar nog een doelpunt.Het duurde even, maar het voetbal was een aantrekkelijk schouwspel en dat resulteerde in nog een doelpunt voor de Volendamse BIKKELS! Het feest was groot, de omliggende dorpen moeten gehoord hebben wat er gaande was in het mooie KRAS stadion. De eerste 3 punten voor de FC D1 was een feit. Als ploeg hebben zij gestreden naar deze overwinning met grote steun van het publiek. Ado Denhaag die 3 punten meer heeft dan de FC D1 zal volgende week gastheer zijn.

Fortuna Wormerveer F1 - Volendam F1
Zaterdagmorgen om kwart voor 10 was het in de Fortuna Mini-arena dan eindelijk zover. De eerste echte competitietest tegen medekoploper Fortuna Wormerveer. Met de nodige spanning werd naar deze wedstrijd toegeleefd, want de winnaar van deze match zou waarschijnlijk de latere kampioen worden. Midweeks had Volendam F1 de proef, hoewel de uitslag iets anders doet vermoeden, tegen Zeeburgia goed doorstaan. Helaas moest onze spits Marc met griep afzeggen, naar later zou blijken een aderlating, en werd Matthew in de basisopstelling in de spits geposteerd.

{foto4}

In de 1e helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en vielen er weinig kansen te noteren. Matthew kreeg een klein kansje maar mikte net over en Glenn werd op zijn weg naar het doel, na een knap balletje tussendoor van Matthew, nog net ingehaald en geblokkeerd. Sander kreeg, vooral omdat hij normaliter over een vlammend schot beschikt, een kansje met een vrije trap maar omdat ie te laag werd ingeschoten werd ie ook geblokt. Maar ook Fortuna kreeg kansjes, en deze ontstonden vooral omdat op het middenveld gaatjes vielen, maar Joey verdedigde zijn doel met verve. 4 minuten voor rust wist Victor na een uittrap van de keeper een 1 tegen 1 duel te winnen. Hij speelde Kees op links perfect aan en Kees knalde de 0-1 op het scorebord.

{foto2}

In de rust werd Glenn als nieuwe spits ingezet, omdat Glenn van nature dieper speelt dan Matthew en in de eerste vijf minuten na rust had eigenlijk de beslissing moeten vallen. Tot 4 keer toe werd Glenn vrijgespeeld, maar door net te weinig controle of te weinig handelingssnelheid wist hij hiervan niet te profiteren, zoals een echte spits dat wel kan. Victor kreeg nog een goede kans met een vrije trap op ongeveer 10 meter van het doel, maar deze eindigde over het doel. En ja, als je ze zelf mist weet je dat je hem om je oren kunt krijgen. Een aanval over onze linkerkant werd via diverse schijven uiteindelijk vrijgespeeld bij onze tweede paal. De Fortuna linksbuiten kapte keeper Joey netjes uit en tekende voor de gelijkmaker. Daarna hield Volendam over het algemeen iets meer druk op Fortuna, maar kreeg Fortuna de beste kansen. Zo werd 1 keer voor een leeg doel naast geschoten en een hoekschop waar Joey zich op verkeek kreeg op de doellijn net te laat het laatste zetje waardoor de bal in het zijnet belandde. 3 minuten voor het einde van de wedstrijd kreeg Matthew nog de kans om de wedstrijd te beslissen, maar hij nam de bal een stap te veel mee waardoor de keeper nog redding wist te brengen.

{foto3}

Zo eindigde wedstrijd in een 1-1 gelijkspel en weten we wat ons te doen staat, namelijk in de komende 6 wedstrijden verschrikkelijk veel doelpunten maken. Het doelsaldo van Fortuna is 8 goals beter, dus zal een grote inhaalrace plaats moeten vinden. Fortuna bleek wederom een goeie tegenstander, maar dat is iets wat we eigenlijk na de met 2-5 gewonnen bekerwedstrijd al wisten. Volgende week spelen we thuis tegen Zaanlandia F1 en dit zal de eerste stap in de inhaalrace moeten worden.