Jeugdplan: Geen winst dit weekend (incl. video)

• zaterdag, 23 jan 2010
  • Leestijd: 10 minuten

In het Jeugdplan waren er slechts enkele wedstrijden die zaterdag gespeeld konden worden. De A1 verloor laat in de wedstrijd van NAC A1 met 1-2 en de A2 ging opnieuw hard onderuit, ditmaal tegen Vitesse/AGOVV combinatie. In vier minuten tijd kreeg de A2 de deksel op de neus gedrukt door 3 doelpunten achtereen.

Maar ook de C1 en de D1 waren de klos in hun competitiewedstrijd. Geen enkele winst dus dit weekend te vermelden (alle uitslagen vind u in de agenda op datum)

Hardwerkend A1 weet weer geen punten te pakken tegen NAC A1 (1-2)

In de stand scheelde het tien punten, zodat FC Volendam A1 zich terecht underdog mocht noemen.Vanaf de aftrap was daar weinig van te zien.FC Volendam trok onmiddellijk ten strijde. In de eerste minuten werd eerst voorlangs schoten en meteen daarna schampte de bal de buitenkant van de paal. De drang om iets aan die belabberde stand onderin te doen, was groot. Toch was er niet alleen individueel sprake van verschil, maar ook collectief. De NAC-spelers vonden elkaar makkelijker, toonden een onvermoeibare inzet, en speelden vrijwel foutloos naar de eigen kleur. Iets dat veel Volendamspelers in de opbouw best wel moeilijk vonden. Dat het 0-1zou worden, was niet onlogisch. De aanval die daarvoor nodig was, hoorde in het circus thuis. Tot driemaal toe wisten de Volendamverdedigers de bal kopend niet weg te krijgen. Toen hij dan eindelijk daalde en voor de voeten van Kobus Christianen kwam, was het niet zo moeilijk om tussen de mêlee van benen te scoren. Hoe hard er daarna ook gewerkt werd, er kwam geen kans meer. In de laatste fase van de eerste helft had Volendam wel veel balbezit, maar geen enkele aanval haalde het Bredase doel door een aaneenschakeling van foutieve passes.

In de tweede zorgde een gestadig sneeuwbuitje dat het veld langzaam al gladder werd. Het voetbal had er wat onder te lijden, maar voor FC Volendam A1 telde maar een ding. De jacht naar de gelijkmaker. Die viel halverwege. Goed doorzetten van Lars Veldwijk bracht de bal voor het NAC-doel. De eerste inzet werd door doelman Coremans afgeslagen, maar niet voldoende. De rebound van Frank Commissaris liet hem vervolgens kansloos: 1-1. Kort daarop kwam Volendam goed weg, toen de Bredase spits vrij baan kreeg en de bal over Mitchel Vincken maar ook over het doel lobde. Volendam zat ook niet stil, maar kneep opnieuw de handen dicht, toen een afgeslagen corner toch nog via de paal afgewerkt werd. Het was uitstel van executie want een minuut of acht voor tijd werd een fraaie lob Vincken alsnog noodlottig: 1-2. Eraan vooraf ging een omhaal die de zijlijn gepasseerd was, maar een clubgrensrechter vlagt daar niet voor. Even later werd een inzet aan NAC-kant met de hand gestopt (zie foto), op de rand van het strafschopgebied, maar ook dat werd weggewuifd, nu door de overigens uitstekend leidende scheidsrechter Onstenk.

Foto's: Rob Lezer

Foto's A1   Bestel afdrukken

AFC C1 – FC Volendam C1 2-0 (1-0)

Vandaag zou moeten blijken of we aansluiting konden blijven houden met de middenmoot. AFC had de laatste competitiewedstrijden punten gehaald en waren ons al gepasseerd op de ranglijst. Ook was het leuk dat de tweelingbroers Gendrigde (AFC) en Denzel Prijor (FC Volendam) weer tegenover elkaar stonden. Zoals afgelopen week in de oefenwedstrijd tegen de RKAV Volendam bleek is de C1 niet goed uit de winterstop was gekomen en de spelers bleken nog last te hebben van de winterslaap.

De opening van de Volendammers was verre van overtuigend en werden de meeste duels verloren tegen het veel fellere AFC. Desondanks kreeg Jim al in de 3e minuut een droomkans maar hij knalde in vrijstaande positie op de vuisten van de AFC keeper. Verder was het AFC dat op alle fronten heerste en in de 6e minuut was het al raak. Een middenvelder kon ongehinderd opkomen en er werd hem geen enkele strobreed in de weg gelegd want hij kon vrij aanleggen en de 1-0 scoren. De Volendammers waren na deze vlugge achterstand nog steeds niet uit de winterslaap want AFC liet een aantal mogelijkheden onbenut om de score verder op te voeren. Jesse had de wedstrijd in de 19e minuut na een goede aanval kunnen kantelen maar ook hij faalde oog in oog met de doelman van AFC. Verder bleef AFC in de eerste helft de bovenliggende en betere ploeg en keeper Robin behoede ons een aantal keer voor een grotere achterstand. Ook toen vlak voor rust toen Gendridge Prijor namens AFC alleen voor hem opdook en Robin bekwaam redde.

{foto5}

Na een bezinningsperiode in de rust stond er in de tweede helft een heel ander FC Volendam op het veld. De oranjehemden waren ontwaakt uit de winterslaap en geen schim meer van de ploeg die de eerste helft op het veld stond. Nu werden de duels wel door de oranjehemden gewonnen en nam de druk op het doel van AFC toe. Het samenspel was niet altijd effectief en goed maar de inzet van de gehele ploeg was wel hartverwarmend. In de 15e minuut krulde Navid de bal uitstekend voor het doel en kopte Leroy de gelijkmaker binnen. De scheidsrechter wees naar het midden maar de assistent scheidsrechter van AFC, die zich al verschillende malen op dubieuze wijze had weten te onderscheiden, stak hier een (vlaggen)stokje voor. Hij hield zijn vlag in de lucht want hij had buitenspel geconstateerd. Tot verbazing van velen honoreerde, de overigens prima leidende scheidsrechter, de buitenspel constatering van de assistent scheidsrechter en keurde het doelpunt alsnog af. De druk op het doel van AFC nam verder toe en waren er meerdere mogelijkheden om de gelijkmaker te scoren maar het beetje geluk ontbrak. AFC kwam er af en toe ook zeer gevaarlijk uit maar de verdedigers onder leiding van keeper Robin grepen bekwaam in voordat het echt gevaarlijk werd. De op basis van de tweede helft verdiende gelijkmaker bleef uit maar toch viel er kort voor tijd nog een goal. Na onnodig balverlies kwam AFC in balbezit en via een half geblokt schot verdween de bal net onder de lat achter de verbouwereerde Robin. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en de 2-0 overwinning van AFC een feit.

Na een hoopvolle start van de competitie zakken de Volendammers ook mede dankzij dit resultaat steeds verder weg in het rechter rijtje op de ranglijst. Dit is met de kwaliteit in deze selectie niet nodig en hopelijk realiseren de spelers nu dat een wedstrijd twee helften heeft en dat inzet en concentratie vanaf de eerste tot de laatste minuut echt nodig zijn om een wedstrijd te kunnen winnen. Deze week goed trainen en volgende week de mouwen opstropen want dan komt FC Twente/Heracles ons op bezoek en die hebben nog een appeltje met ons te schillen.
Floor Heuyerjans

Volendam D1 met lege handen tegen gelukkig Spijkenisse (1-3)

Klik op foto voor link naar foto's website Spijkernisse

Na een voor de voetbalgekken te lange winterstop waarin niet optimaal kon worden getraind en niet werd geoefend was een ieder benieuwd hoe onze D1 uit de winterslaap zou komen. Deze week werd er zeer goed getraind en werd er middels een gezellig bowling avond/etentje goed gewerkt aan de teambuilding. Tegenstander vandaag Spijkenisse, een team dat zeer goed meedraait in de competitie en waarvan eerder terecht met 2-0 verloren werd.

Volendam startte zeer goed en wist met goed combinatie voetbal regelmatig in de 16 meter van Spijkenisse te komen. Aan de andere kant een razendsnelle spits van Spijkenisse maar de verdediging had het aardig onder controle en zo leek het wachten op de 1-0 voor Volendam. En deze kwam ook, Kees werd goed weggestuurd in de diepte en nam met een mooie beweging de bal naar binnen voor de linker en haalde hard uit; schitterend onder kant lat en de bal duidelijk over de lijn! Helaas kon de sterk leidende scheidsrechter het niet goed beoordelen maar de grensrechter wilde het niet zien…en hield de vlag omlaag. Volendam verdiende de 1-0 maar kreeg het dus niet.

Gelukkig bleef de teleurgestelde ploeg wel voetballen en kreeg het kansen op doelpunten maar het was allemaal net niet, naast of op de lat. De critici spreken dan gauw van het niet kunnen afdwingen, een ander houdt het op pech. En dan weten we inmiddels dat andere teams de eerste de beste kans wel afmaken en zo gebeurde het ook…al was het wel erg zuur dat dit gebeurde in de 4e minuut van de “extra tijd “…….

Kortom een aangeslagen Volendam zocht de kleedkamer op terwijl het toch zeer behoorlijk voetbalde en beter was dan de tegenstander vandaag. In de 2e helft wilde Volendam heel graag maar maakte het wel meer fouten tegen een Spijkenisse dat met de late goal vlak voor rust heel veel vertrouwend kreeg en in de 2e helft genadeloos ieder foutje wist af te straffen; het liep naar 0-3 uit terwijl Volendam 2x op de lat schoot.
Te laat in de wedstrijd kwam Volendam via Frank op 1-3 maar de wedstrijd was gespeeld.

Mannen, het veldspel was absoluut goed en aan de inzet ontbrak niets maar we zullen het toch bij ons zelf moeten zoeken en binnen de 16 meter net iets slimmer, rigoureuzer, brutaler, feller etc moeten zijn, overzicht behouden en ook elkaar de goal gunnen! Kortom iets om op te trainen want volgende week wacht een zwaar karwei bij Feyenoord.