• zondag, 08 feb 2015
  • Leestijd: 12 minuten

Zwaar geflatteerd verlies tegen koploper FC Utrecht
FC Volendam A1 – FC Utrecht A1 0-3
Hoewel de uitslag anders zou kunnen doen vermoeden, deed FC Volendam vanmiddag niet of nauwelijks onder voor FC Utrecht. In een aantrekkelijk duel wisten de (vooral in de eerste helft) goed spelende Volendammers echter niet één van hun vele, sommige zelfs opgelegde, mogelijkheden te benutten, terwijl de Utrechters driemaal succesvol waren in de counter.

Vanaf het eerste fluitsignaal probeerden de gasten hun tegenstanders te overdonderen, maar al snel toonde Volendam zich minstens gelijkwaardig. In de zesde minuut kwam Kevin Owusu Asare, na een mooie aanval over rechts, in riante scoringspositie, maar zijn schot ging voorlangs. Volendam groeide in de wedstrijd en kreeg ook de beste kansen. Halverwege de eerste helft legde Kevin Owusu Asare bij de zijlijn een Utrechtse verdediger in de luren, waardoor hij richting achterlijn kon koersen. Zijn voorzet werd door Jordy Hilterman binnen de 16 van FC Utrecht handig breed gelegd op Salim Mansouri. Aan de kant werd ie al geteld, maar de aanname van Salim was niet goed en zijn inzet eindigde daardoor op het lichaam van de keeper. Even later opnieuw een scoringskans voor Salim, maar nu werd zijn schot tot corner verwerkt. FC Utrecht wist daar tot dan toe slechts één serieuze kans tegenover te stellen en was eigenlijk alleen maar dreigend vanuit de counter. Eén daarvan leverde hen tien minuten voor rust bijna de openingstreffer op, maar door zich vol voor de bal te gooien wist keeper Bas Veen dit te voorkomen. Daarna kreeg Volendam via Jordy Hilterman nog twee uitstekende mogelijkheden om met een voorsprong de rust in te gaan. Zijn aanname op een voorzet van Kevin Owusu Asare was uitstekend, maar zijn doelpoging belandde net naast de paal. Even later was de voorzet van Salim net iets te hoog voor Jordy om de bal vol op het hoofd te kunnen raken. Nu werd het een niet al te moeilijke vangbal voor de keeper.

Net als in de eerste helft was FC Utrecht ook na de hervatting in de eerste minuten de bovenliggende partij. In de 52e minuut ontsnapte FC Volendam aan een achterstand toen de Domstedelingen, na een scrimmage, de bal op de paal zagen afketsen. Drie minuten later werd Jordy Hilterman, na een fraaie actie van Kevin, binnen de 16 van FC Utrecht aangetikt, maar waar anderen zich ´slim´ laten vallen, probeerde Jordy toch nog tot een schot te komen. Tevergeefs. Meteen daarna een scrimmage voor het Utrechtse doel en een nieuwe mogelijkheid voor de oranjehemden, maar uiteindelijk was de keeper de dwarsligger. Uit de meteen daaropvolgende counter van FC Utrecht was het wel raak. Een afgemeten voorzet werd door hun spits fraai ingekopt, 0-1. In de zeventigste minuut dacht iedereen aan een penalty toen Jordy Hilterman in de vijandelijke 16 werd neergelegd, maar de scheidsrechter wilde daar niets van weten. FC Utrecht kon toen meteen weer counteren, maar gelukkig was Bas op zijn hoede. Volendam kreeg daarna nog twee opgelegde mogelijkheden om de aansluitingstreffer te produceren en om daarmee in ieder geval een verdiend gelijkspel af te dwingen, maar de kopbal van Jordy was te zacht en de inzet van Daan Klinkenberg verdween hoog over het doel. FC Utrecht daarentegen was in de slotfase nog tweemaal succesvol in de counter. Dat zij daarbij beide malen hulp kregen van onze doelman zal hen worst wezen.

KLIK HIER VOOR DE FOTO'S DEEL 1
KLIK HIER VOOR DE FOTO'S DEEL 2

A.s. dinsdag (aanvang 18.30 uur) staat in het KRAS Stadion het inhaalduel tegen Roda JC A1 op het programma. Hopelijk krijgen onze mannen dan wel wat ze verdienen.

- (’57) 0-1 FC Utrecht
- (’73) 0-2 FC Utrecht
- (’90) 0-3 FC Utrecht

Opstelling FC Volendam A1:
Bas Veen, Mohamed Bettti, Florian Toen (’79 Nick Zeijlmans), Daan Klinkenberg, Randy Ababio, Gerry Vlak, Kevin Owusu Asare, Nick Runderkamp (‘73 Mike Dooyeweerd), Jordy Hilterman, Jamie Jacobs (’62 Rodney Smorenberg), Salim Mansouri (’62 Bas Quist)

Sparta B1 - FC Volendam B1 2-3
Gelukkig lieten de weergoden het in Rotterdam zaterdag toe dat er weer een competitiewedstrijd gespeeld kon worden. De locatie was niet het sportpark Nieuw Terbregge maar we mochten aantreden op het hoofdveld van Sparta in het roemruchtige en legendarische kasteel.
Het begin van de wedstrijd was geheel voor de thuisclub. FC Volendam had weinig in te brengen en Sparta had veel balbezit en een groot veldoverwicht. Een aantal corners en er ontstonden wat mogelijkheden voor de thuisclub. Na ruim tien minuten deed FC Volendam eindelijk wat terug en het was bijna raak. Joey Veerman kon in kansrijke positie uithalen maar de doelman van Sparta kon met zijn vingertoppen redding brengen. Dit had FC Volendam nodig en liet zien ook mee te willen doen in deze wedstrijd. Roy Tol schoot de bal in kansrijke positie binnen en Max Sajet was er als duiveltje uit een klein doosje bij om het laatste tikje te geven en FC Volendam hiermee op een 0-1 voorsprong zette. Er ontstond een echte wedstrijd. Na een vloeiende aanval via Danny Prins gaf Joey Veerman een fraaie pass op Roy Tol. Roy Tol wist hier wel raad mee en bracht FC Volendam met een fraaie stiftbal op een comfortabele 0-2 voorsprong. Sparta liet niet zien aangeslagen te zijn en schakelde een tandje bij. Meerdere keren werd doelman Kyle Saffrie beproefd maar hij wist met goede reddingen de nul te houden. Daarna had hij ook een beetje geluk toen uit een vrije trap een bal uit het niets op de paal belandde. Iedereen stond erbij en keek erna. Vlak voor rust kwam Sparta toch terug in de wedstrijd. Een corner werd doorgekopt en bij de tweede paal ingekopt. Zo gingen we rusten met een 1-2 voorsprong. Zuur was het voor Danny Prins toen hij na een ongelukkige val het veld kort voor rust moest verlaten.
De tweede helft begon hetzelfde als de eerste helft. FC Volendam kwam moeilijk onder de druk van Sparta uit. De luchtmacht van FC Volendam met Darryl Baly en Stan Veerman in de hoofdrol moesten alle zeilen bijzetten om de voorsprong vast te houden. Hjalmar Oomens had zijn handen meer dan vol aan zijn directe tegenstander maar deed dat prima. Marco Tol zette de verdediging goed neer en Alex Plat liep zijn zolen uit zijn schoenen. De 55e minuut was het mooiste moment van de wedstrijd. Een verschrikkelijk mooie pass over een zeer grote afstand kwam terecht bij de altijd attente Gani Meholli. Met een schitterende lob liet hij de Sparta doelman kansloos en bracht FC Volendam op een 1-3 voorsprong. Sparta gaf zich niet gewonnen en zette nogmaals aan. Een vrije trap van Sparta werd uit het doel geranseld door Kyle Saffrie. Via tegenstoten met de ingevallen Jari Vlak en de altijd ijverige Martijn van Oers kwam FC Volendam er af en toe gevaarlijk uit. Het was een ongewenst en lullig moment van de foutloos keepende Kyle Saffrie die Sparta vlak voor tijd nog hoop bracht. Na een terugspeelbal wilde hij de bal weer het veld inschieten maar gleed daarbij uit en de bal belandde voor de voeten van de Sparta spits. Die wist dit cadeautje te verzilveren en bracht de spanning in de wedstrijd terug. 2-3 met nog enkele minuten op de klok. Er werden geen grote kansen meer gecreëerd en de overwinning werd een feit. De laatste ontmoeting in Volendam had Sparta nog aan het langste eind getrokken maar nu stapten de oranjehemden als winnaars van het veld. Dit was een leuk en passend verjaardagscadeautje van de spelers voor trainer Stanley van Kesteren. Die vierde vandaag op 7 februari 2015 zijn 40e verjaardag, een mijlpaal dus, en was met deze prachtige overwinning apetrots op het gehele team. Een puike prestatie en FC Volendam B1 doet echt mee in de competitie met de beste acht ploegen van het land.

Opstelling:
Kyle Saffrie, Hjalmar Oomens (70. Yorno Tieman), Marco Tol, Darryl Baly, Stan Veerman, Alex Plat, Martijn van Oers, Joey Veerman, Max Sajet (58. Jari Vlak), Danny Prins (40. Gani Meholli), Roy Tol.

FC Twente C1 – FC Volendam C1 2-0
Zaterdag moest de FC Volendam C1 de reis maken naar Hengelo voor de uitwedstrijd tegen FC Twente. Volendam begon de wedstrijd zonder de zieke Bram van de Wiel en de doorgeschoven Justin Baas. Robin Schulte en Victor van Montfort van FC Volendam C2 waren hun vervangers.
In de warming up bleek dat Brian Plat niet in staat was de wedstrijd te spelen, daarom startte Robin Schulte in de basis.
Volendam startte geconcentreerd aan de wedstrijd , de snelle buitenspelers Shurney Marengo en Maxwell Asare zorgden voor veel dreiging op de flanken, wat leidde tot de eerste kans. Vicente Besuijen werd weggestuurd door een prima pass, maar hij werd teruggefloten door de scheids voor vermeend buitenspel. Na een goede eerste twintig minuten zakte Volendam iets in en begon Twente ook kansen te creëren. Dat leidde in de 35e minuut tot een vrije trap die geplaatst werd ingeschoten door een Fc Twente speler. 1-0 op slag van rust.
Na rust ging Volendam op zoek naar de gelijkmaker en tot tweemaal toe werd de bal op spectaculaire manier uit het doel gehaald door de Twentedoelman. Door knullig uitverdedigen van volendam kwam Fc Twente op een 2-0 voorsprong toen de bal tussen twee verdedigers in belandde en niet werd weggewerkt. De wedstrijd eindigde in een 2-0 overwinning voor Fc Twente

Opstelling FC Volendam C1: Rob Tol, Nick Kaaijmolen, Robin Schulte(,41 Victor van Montfort) Sjors Kramer, Dean James, Mike Eerdhuijzen (c), Shurney Marengo, (55 Jim Beers), Hicham Achefay, Maxwell aAare, Redouan el Yourghi(60 Sam de Jongh), Vicente Besuijen

Henri kwakman

Almere City D2 – FC Volendam D2 4-2
Na een lange winterpauze met veel trainingsarbeid en de nodige oefenpartijtjes mochten de jongens eindelijk weer de wei in voor een competitiewedstrijd. Op het Fanny Blankers Koen complex in Almere werd aangetreden tegen het altijd lastige Almere City.

Het begin leek veelbelovend want Volendam nam direct het initiatief en zette de thuisploeg goed onder druk. Het optimisme was echter van korte duur want na amper drie minuten kreeg Volendam een tegentreffer te verwerken toen de bal slordig werd ingespeeld bij de opbouw en direct met een knappe lob over keeper Jort Madee van der Veekens in het doel werd geschoten (1-0). Volendam was hierdoor duidelijk even van slag want nog geen twee minuten later werd de bal wederom in de voeten van de tegenstander gespeeld die dankbaar gebruik maakte van dit cadeautje en het knap afmaakte. We hadden ons geen slechtere start kunnen voorstellen en het zelfvertrouwen had hierdoor duidelijk een knauw gekregen. De koppies gingen hangen, opdrachten werden niet nagekomen en door angstig verdedigen was het eigenlijk wachten op nog een tegendoelpunt. Deze kwam er ook. Uit een afstandschot belandde de bal op de lat en daar waar de Volendammers afwachtend stonden te kijken, was een Almerespeler er als de kippen bij om in de rebound de bal onhoudbaar in de touwen te jagen (3-0) hetgeen tevens de ruststand was.
Een stevige preek in de rust had effect want hoe anders was de tweede helft. Een getergd Volendam gooide alle schroom van zich af en ging met veel strijd en passie in de achtervolging.
Er kwamen kansen maar dankzij uitstekend keeperswerk van de Almeredoelman en goed verdedigend werk (kopbal van de doellijn) bleef een doelpunt uit. Halverwege de tweede helft werd het harde werken toch beloond met een fraaie treffer van de voet van Milijano Anastatia (3-1).
Nog geen twee minuten later was de spanning weer helmaal terug toen Calvin Twigt uit een vrije trap de aansluitende treffer voor zijn rekening nam (3-2). De laatste minuten waren bloedstollend spannend met grote kansen op de gelijkmaker. Het bleef echter oppassen want Almere City kreeg uit gevaarlijke counters ook nog goede mogelijkheden maar dankzij sterk ingrijpen van keeper Jort Madee van der Veekens bleef de marge een doelpunt. Vlak voor tijd werd de strijd uiteindelijk toch definitief beslist in het voordeel van Almere City toen een afstandschot hoog en nog net via de vingertoppen van Jort alsnog in doel belandde. Eindstand 4-2.