Jeugdverslagen FC Volendam 31 oktober

• zondag, 01 nov 2015
  • Leestijd: 13 minuten

FC Volendam A1 – Feyenoord A1 3-4
De gifbeker is nog steeds niet leeg. Dat was de conclusie na afloop van de confrontatie met Feyenoord A1. Hoewel de kans op een goed resultaat tegen de over uiteraard meer kwaliteit beschikkende Rotterdammers vooraf laag was ingeschat, bood FC Volendam A1 uitstekend tegenstand en had het minimaal een punt verdiend. Helaas lukte het echter ook nu weer niet de mogelijkheden optimaal te benutten, terwijl Feyenoord A1 daar minder moeite mee had. Het resulteerde in de zevende nederlaag op rij. Desondanks mochten de Volendammers met opgeheven hoofd het veld verlaten. Ze hadden gestreden voor wat ze waard waren, creëerden talrijke kansen, maar ontbeerden opnieuw het nodige geluk. Het benutten van kansen is echter ook een kwaliteit!
Hoewel de gasten sterker startten dan het thuisteam en gedurende de eerste tien minuten het heft in handen hadden, was het FC Volendam dat zomaar de score had kunnen openen. Na een aardige combinatie met Kevin Owusu Asare bracht Salim Mansouri de bal prima voor, maar de aansluiting ontbrak, zodat er niemand voor het doel van Feyenoord was om de wedstrijd een droomstart te geven. Nog geen minuut later ontsnapte FC Volendam in eerste instantie nog aan een tegentreffer, maar dertig seconden later stonden de oranjehemden alsnog op achterstand, 0-1. Feyenoord domineerde, maar langzamerhand wist FC Volendam zich steeds meer aan de druk van hun opponent te onttrekken. Martijn van Oers was de eerste die, na een fraaie voorzet van Gijs Smal dicht bij de gelijkmaker was, maar hij raakte de bal niet helemaal lekker en zag zijn doelpoging langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn verdwijnen. Even later kopte Marco Tol een voorzet van Salim Mansouri net naast. In de dertiende minuut had FC Volendam echter wel succes. Een doelpoging van Joey Veerman, sterk spelend en nadrukkelijk aanwezig, kon door de keeper van Feyenoord slechts half worden verwerkt. Martijn van Oers was attent en bracht de stand weer in evenwicht. Vanaf dat moment was het thuisteam overheersend. Het ging op zoek naar een tweede treffer en was daar ook meermalen dichtbij. Een schot van Alex Plat, slechts half door de doelman gekeerd, kon in de rebound niet in een doelpunt worden omgezet. Even later werd Kevin Owusu Asare de diepte ingestuurd. Hij ging een sprintduel aan met twee Feyenoord-verdedigers die hem, volgens de assistent-scheidsrechter hand in hand (kameraden), probeerden af te stoppen, maar zag zich uiteindelijk gestuit door de doelman van Feyenoord, die hem, ver buiten zijn 16, torpedeerde. Hij voorkwam daarmee verder gevaar, maar moest zijn actie wel met een flinke hoofdwond, een langdurige blessurebehandeling en een wissel bekopen. Het oponthoud was vooral nadelig voor FC Volendam, want dat was inmiddels steeds beter in zijn spel gekomen. Na een half uur spelen een prima aanval en dito schot van Joey Veerman, maar in plaats van een tegenstander was het ditmaal een medespeler die de bal van richting deed veranderen. En uiteraard niet, zoals doorgaans voor onze tegenstanders gebruikelijk is, in de juiste richting, maar naast het doel. De gasten stelden daar vooralsnog weinig tegenover, maar hadden vijf minuten voor rust, via een snelle omschakeling, wel succes. Ook dat is kwaliteit, 1-2. Toch werd het voor rust weer gelijk. Na een corner van Joey Veerman stond de goed op dreef zijnde Martijn van Oers op de juiste plek om de gelijkmaker binnen te prikken., 2-2. Volendam had voor rust, na een prachtige aanval, zelfs nog op voorsprong kunnen komen, maar de keeper wist de inzet van Joey Veerman ten koste van een corner onschadelijk te maken.
Meteen na rust een geweldige kans voor Kevin Owusu Asare om Feyenoord pijn te doen, maar zijn schot eindigde net naast de paal. In de 55e minuut kwam FC Volendam alsnog verdiend op voorsprong. Een lange bal van achteruit werd door Rodney Smorenberg met het hoofd verlengd naar Kevin Owusu Asare. Die combineerde met Salim en ontving de bal weer van hem terug. Kevin kapte een man uit en deponeerde de bal vervolgens keurig met zijn linkervoet in de korte hoek, 3-2. De wijze waarop Feyenoord de stand daarna weer in evenwicht trok, paste naadloos in hetgeen ons team de laatste weken al zo vaak is overkomen. Een onschuldig afstandsschot werd door een Volendammer van richting veranderd en maakte onze doelman kansloos, 3-3. Met nog ruim een kwartier te gaan werd het nog erger toen een gemakkelijk gegeven vrije trap de inleiding vormde op de 3-4. Volendam toonde karakter en zette alles op alles om weer langszij te komen. Tweemaal was de uitblinkende Alex Plat kansrijk en dicht bij een kopdoelpunt. Hij had zichzelf daarmee tot de onbetwiste ‘Man of the match’ kunnen bekronen, maar beide malen richtte hij naast het doel. Ook Martijn van Oers had de gelijkmaker op zijn schoen, maar zijn inzet stuiterde net voorbij de paal. Feyenoorder Danny van Haaren mocht zich vervolgens gelukkig prijzen dat zijn misselijke trap van achteren tegen Jamie Jacobs niet goed kon worden gezien door de scheidsrechter en dat die bovendien verzuimde zijn assistent te consulteren, want anders had hij zijn ‘zonde’ de eerste paar weken vanaf de tribune kunnen overdenken. Hij kwam er nu met slechts geel van af. In de slotminuut, inmiddels 98 minuten onderweg, kreeg Joey Veerman nog de ultieme kans om zijn team alsnog de meer dan verdiende gelijkmaker te bezorgen, maar zijn vrije trap, vanaf rand 16, scheerde over de lat. Dat Feyenoord-trainer Marcel Koning ons na afloop toevoegde dat de overwinning van zijn team onterecht was, klonk weliswaar leuk in de oren, maar daar kopen wij uiteraard wederom niets voor. Niettemin kan worden geconcludeerd dat onze spelers qua ontwikkeling goed onderweg zijn. Uiteraard moeten bepaalde facetten beter, maar het positiespel en het dominant zijn tegen Feyenoord tonen aan dat zij op de goede weg zijn. Volgende week wacht op “De Toekomst’ Ajax A1. Zullen wij nu eindelijk eens een keer de gelukkigste zijn?

Opstelling FC Volendam A1:
Marlon Coco, Yorno Tieman (’46 Mohamed Betti), Alex Plat, Marco Tol (’85 Jari Vlak), Gijs Smal, Joey Veerman, Martijn van Oers, Jamie Jacobs, Kevin Owusu Asare (’71 Gani Meholli), Rodney Smorenberg, Salim Mansouri (’83 Roy Tol)

Vitesse B1 - FC Volendam B1 1-0
Wederom waren de weersomstandigheden super, een nieuwe kunstgrasmat, dus alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie pot van te maken. Niet dus. Vitesse startte sterk, FC Volendam werd meteen in de verdediging gedrukt. Het was een slap begin, niet actief genoeg, de achterhoede had het tempo van een wandelclubje, sloot niet aan en gaf veel te veel ruimte wel. Ondanks dat waren er aan beide kanten weinig kansen. Pas in de twintigste minuut kwam de linksbuiten van Vitesse, zeer goede speler, door op links of er geen verdediger stond, zette laag voor, Barry liet de bal glippen, en was het voor de spits van Vitesse en koud kunstje de bal in te tikken. Pas in de 34e minuut de eerste kans voor FC Volendam. Derry passte op Wessel die helaas net naast schoot. Vlak daarna nog een grote kans voor Marco, maar die stond buitenspel.
De tweede helft zagen we gelukkig een geheel ander FC Volendam. Meteen werd de aanval gezocht, veel meer inzet en een veel beter spel. Boy zet een 1-2tje op, maar stuit op de prima doelman van Vitesse. Kevin, inmiddels centraal gaan spelen, begint een solo van eigen helft, passeert een mannetje of vijf, maar zijn schot gaat net naast. FC Volendam is een stuk sterker, maar creëert toch te weinig kansen. Bijna komt Vitesse op 2-0 door een botsing van onze centralen, maar dat loopt goed af. Met wat goede wisselingen, dringt Volendam steeds meer aan, Boy gaat mee in de spits spelen, er wordt vaak de hoge voorzet gehanteerd, maar dan blijkt toch dat onze spelers wat lengte te kort komen.
Er volgden nog prima afstand-schoten van Thomas en Max , maar helaas net naast en door de keeper uit de bovenhoek getikt. Na 86 minuten floot de zeer matig leidende scheids af. FC Volendam had zeker een punt verdiend. Met de complimenten aan Brian, die speelde een uitstekende wedstrijd. Volgende week komt Ajax op bezoek en met de inzet van de 2e helft is van alles mogelijk.

Sander Aarden

Opstelling:
Barry Lauwers, Damian Kerpentier (50e Nick Kaaimolen), Brian Plat, Boy Kemper, Kevin van Gasteren, Marco Speijk (41e Thomas Schaap), Ilias Boudouni, Max Veerman, Vicente Besuijen, Wessel Stuyt, Derry John Murkin (70e Mo Chin)

FC Volendam C1 – Vitesse C1 1-4
Na vorig weekend geen wedstrijd te hebben gehad, verwelkomden de Volendammers deze zaterdag hun tegenstanders in het KRAS Stadion; Vitesse C1 uit Arnhem. Vitesse is opgericht in 1892 en daarmee de oudste voetbalclub van de Nederlandse profclubs in de Eredivisie. Sinds 2013 is de club eigendom van de Russische oliemiljardair Alekandr Tsigirinski. Tot zover de weetjes, nu naar de wedstrijd. Op wissel staan Victor en Tyrese paraat. Jay en Huub zijn aan het herstellen van hun blessures. Tweede keeper is Dion. Voor noodgevallen werden twee spelers van de C2 achter de hand gehouden. Meteen al na de aftrap toont Vitesse zich erg gretig. Volendam lijkt daardoor wat geïntimideerd en heeft moeite in het spel te komen. Even is er een kans als Jip voorzet aan Gedion. De bal gaat alleen iets te ver voor hem langs. Bij Vitesse lukt een dergelijke actie beter en scoort in de elfde minuut het eerste doelpunt. De felheid bij de Arnhemmers neemt hierdoor alleen nog maar meer toe. Dat kost hen trouwens ook regelmatig een gele kaart. De scheidsrechter blaast deze wedstrijd opvallend vaak op zijn fluitje. Volendam krijgt veel vrije trappen. In de 23e minuut scoort Vitesse opnieuw, het is nu 0-2. En weer een gele kaart voor Vitesse wegens obstructie van een vrije trap. Tot aan de rust blijft het 0-2.

Bij de start van de tweede helft is Amir gewisseld voor Tyrese. In de eerste minuut is er al meteen weer een vrije trap voor Volendam. Vitesse maakt de indruk koste wat het kost te willen winnen. De scheidsrechter blijft gele kaarten trekken. Vitesse speelt erg vasthoudend, zowel letterlijk als figuurlijk. Volendam houdt het hoofd koel, maar het lukt de mannen niet om tot de gewenste resultaten te komen. Tijd voor een wissel. Victor komt er in. Die komt meteen in actie. In de twintigste minuut van de tweede helft geeft hij super strak voor aan Tyrese, die de stand op 1-2 weet te brengen. De Arnhemmers laten het er niet bij zitten en scoren in de 26ste minuut hun derde doelpunt; 1-3. Het wordt wat eentonig nu, maar Vitesse krijgt in de 33ste minuut wederom een gele kaart. Volendam creëert nog een kans in de slotfase, de bal gaat echter over het doel. Tot overmaat van ramp weet Vitesse in de allerlaatste minuut nog een keer de bal in het doel van Volendam te krijgen. En daarmee is de eindstand 1-4. Op naar de revanche.

Opstelling Volendam:
Quincy Kammeraad (K), Brooklyn van Doorneveld, Dimitri Darsan, Quinten de Fonseca, Amir Afshari, Tom de Groot., Gedion Meridina, Jip Molenaar, Robin Schulte , Mickey van de Ven en Milo Bandringa

De Graafschap C2 -FC Volendam C2 4-0
Zaterdag was onze wedstrijd in Doetinchem tegen De Graafschap C2 . De bedoeling was om daar drie punten te halen maar dat kwam anders uit . Na enkele mindere wedstrijden werd het wel eens tijd om weer eens te winnen. De eerste helft werd afgesloten door een 1-0 achterstand via een vrije trap buiten de 16 die boven onze keeper Ciro in het net vloog. Volendam had ook enkele mogelijkheden maar er werd niet gescoord.
Na de rust hadden de mannen van trainer Rory Roubos problemen met het vinden van de juiste shirtkleur , duels aangaan en passes over tien meter die allemaal bij de tegenstander terecht kwamen en De Graafschap had een gemakkelijke middag. De as van het veld was door de trainer als zeer belangrijk aangegeven ivm de bezetting op het veld en daar werd nou juist drie uit gescoord door De Graafschap . De Volendammers dropen af en zochten teleurgesteld de kleedkamer op.
Na de wedstrijd was het geregeld dat de groep mocht laseren( en elkaar afmaken) in de binnenstad van Doetinchem en de begeleiding en enkele ouders” gingen laseren op het dichtstbij zijnde terras . Na dit uitstapje reden wij terug naar het stadion van De Graafschap waar de hele groep op een prachtige rondleiding en eten werden getrakteerd en daarna de avondwedstrijd mochten bezichtigen tegen PSV met veel vuurwerk en doelpunten . Deze teambuildingsdag werd door sommige spelers te letterlijk genomen vanwege de vele knuffel- en stoeipartijtjes met elkaar. Het gevolg zal wel een paar relaties opleveren op den duur . Al met al een leuke en geweldige afsluiting van de zaterdag en ‘s nachts om kwart voor 1 waren we weer terug op Volendam. Nu gaan we onze (laser) pijlen maar richten op FC Twente.
1) Ciro Verkooijen 2) Tyrese Simons 3) Lex Veerman 4) Mats Nadorp 5 )Mich van Kempen 6) Daan Steur 7) Andrei Vossen 8) Camiel Dijkers 9 ) Dichairo Hart 10) Ludnardo Schoop 11) Kaya IJsendijk 23) Koen Breeuwer 14) Sam Lautenschutz 16) Timo Molenaar ( viel in de warming-up geblesseerd uit).
Afwezig en doorgeschoven naar C1; Amoah Sam en Jaymillio Pinas

Ajax o-12 – FC Volendam o-12 11-0
Zaterdag mocht FC Volendam D2 (onder-12) aantreden tegen Ajax op de Toekomst. Met twee afwezigen (Jarno en Bjorn) maar met de hulp van Milan (bedankt topper) waren wij erg gemotiveerd om hier een goed resultaat neer te zetten. Maar wat is een goed resultaat tegen Ajax? Uiteindelijk won de ploeg uit Amsterdam met 11-0. Een aantal heel mooie goals waar weinig aan te doen was. Maar bij sommige tegendoelpunten denken wij als trainers: dit kan en zou misschien wel voorkomen moeten worden. Korter dekken, slimmer het duel in gaan of juist uit het duel blijven. Deze ploeg strafte elk klein foutje af, ondanks af en toe geweldige reddingen van onze keepers. Ander puntje is het feit dat wij geen goaltje hebben kunnen maken, wat zeker de laatste twee partijtjes verdiend zou zijn. Maar ook hun keepers zijn van hoog niveau. Met elkaar is er alles aan gedaan dus dat kunnen wij de spelers niet kwalijk nemen.