Megaontbijt in het Kras Stadion

  • vrijdag, 30 okt 2009
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

1000 kinderen ontbijten in Kras Stadion

VOLENDAM - In het voetbalstadion van FC Volendam wordt dinsdagmorgen 3 november van 09:00 uur tot 10:15 uur een megaontbijt georganiseerd. Ruim 1000 basisschoolkinderen uit het dorp doen die morgen mee aan het grootschalige ontbijt. Hierbij schuift ook de voltallige selectie van FC Volendam aan.

Het megaontbijt haakt in op het Nationaal Schoolontbijt 2009 dat dezelfde dag begint. Hierbij wordt aandacht gevraagd voor het belang van een goed ontbijt. Van de basisschoolkinderen in ons land ontbijt één op de vijf kinderen niet altijd of niet altijd voldoende. In de grote steden is dat zelfs bijna één op drie, zo blijkt uit onderzoek. Dat levert op school onder meer concentratieproblemen op.

Reusachtige boterham
In totaal nemen zes basisscholen uit Volendam deel aan het megaontbijt op het kunstgras van het Kras Stadion. Dat betekent een opkomst van ruim 1000 leerlingen en bijna 150 begeleiders. Inclusief de 30-koppige selectie van FC Volendam komt dat neer op bijna 1200 deelnemers. Voor elk uitgedeeld ontbijt doneren de deelnemende scholen 0,25 eurocent aan Right to Play, een stichting die zich inzet voor kinderen in ontwikkelingslanden. Hoogtepunt wordt het aansnijden van de Grootste Boterham met Maaslander kaas. De reusachtige boterham is ruim twee meter lang en wordt gepresenteerd op een bord met een diameter van 3,60 meter.

FC Volendam
De selectie van FC Volendam werkt voor het vierde jaar op rij mee aan dit evenement. De kinderen hebben nu de mogelijkheid om te ontbijten samen met hun voetbalhelden Jack Tuyp, Melvin Platje, Paul de Lange en trainer Edward Sturing. Een unieke ervaring voor de kinderen!
-------------------------------------------------------------------------------

De Grootste Boterham met Maaslander kaas
Afmetingen boterham: 2,20 bij 2,20 m
Dikte boterham: 5 cm
Gewicht boterham: 70 kg
Afmetingen bord: diameter van 3,60 meter
Gewicht bord: 400 kg
Afmeting plak kaas: 30 bij 11 cm
Dikte plak kaas: 6 mm
Aantal plakken kaas: 150
Gewicht kaas: 30 kg
Afmetingen aansnijdmes: 100 cm x 8 cm