Rick Kruys en Daan Steur tevreden na oefenzege tegen Noordwijk

  • vrijdag, 12 jul 2024
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam versloeg vrijdagavond vv Noordwijk in het tweede oefenduel van de voorbereiding. Treffers van Henk Veerman (2x), Robert Mühren, Koen Blommestijn en Daan Steur zorgden voor een 5 - 0 zege. Steur en trainer Rick Kruys waren na afloop tevreden.

"Het ging lekker", zegt Steur, die de tweede helft mocht spelen. "In het begin was het een beetje wennen aan elkaar en waren we wat slordig aan de bal. Daarna ging het beter en lieten we het balletje goed gaan. Daardoor ging het lopen." Steur stond op het veld als aanvoerder, na afloop ontving hij een vraag daarover met een glimlach. "Ja, dat is wel mooi. Volgens mij wil de trainer dat ik meer ga praten, dat is één van de redenen dat ik de band kreeg."

Kruys kon ook tevreden terugkijken op het duel en zag ontwikkelingen ten opzichte van het duel tegen Duisburg. "We waren beter aan de bal en hebben veel gecreëerd, maar we hadden wel even nodig om op gang te komen. Daardoor waren we ook een fase onrustig aan de bal. Desondanks zijn de voetballende intenties van het nieuwe FC Volendam duidelijk." Zoals aan die laatste uitspraak te merken is, ziet de trainer nog voldoende verbeterpunten. "We hebben nagelaten de score verder te verhogen. We hebben veel getraind op hoog druk zetten. We hebben een goede intentie om vooruit te verdedigen en te voetballen, maar er is nog genoeg te verbeteren."

Trainingskamp en twee oefenduels

In de tweede helft zag Kruys hoe aanwinst Steur de 5 - 0 tegen de touwen kopte uit een hoekschop. "Het is lekker om je eerste te maken in het stadion, dat is voor mij een mooi moment", zegt de verdediger over zijn goal. "Ik zocht de tweede paal en daar kwam de bal. Ik sprong hoog en kopte tegendraads binnen. Ik hoop dat we dat meer gaan zien dit seizoen."

Voor Steur - die overkwam van RKAV Volendam - was het de eerste twee weken wennen aan de andere kant van het bruggetje. "Klopt, qua tempo en intensiteit. Je traint meer in de week, maar het gaat lekker. Komende week spelen we twee oefenduels, ook dat wordt even wennen. Maar ik heb zin om tijdens het trainingskamp met het team op pad te zijn."

Trainer Kruys deelt de mening van Steur over het trainingskamp. "Ik kijk er zeker naar uit. We hebben een fitte en goede groep, die zich onderdeel voelen van het plan. De spelers nemen het op een goede manier op."

Tekst: Rick Sinnige
Foto's: FC Volendam