Speler in beeld: Paul Kok

  • maandag, 18 feb 2019
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Hij is linksback, maar de ’tweebenige’ Mohamed Betti staat nu op die plek en Hans de Koning heeft ook Gijs Smal nog achter de hand voor die positie. De concurrentieslag heeft Paul Kok dus vooralsnog verloren. En door zijn leeftijd mag hij niet meer uitkomen voor Jong Volendam. “Ik heb de eerste vijf competitiewedstrijden meegedaan en ben daarna een beetje tussen de wal en het schip terechtgekomen”, zegt de 24-jarige Hoogkarspeler.

Dat Betti en Smal de voorkeur hebben gekregen, is een keuze van de trainer waar hij wel begrip voor kan opbrengen. “Maar ik blijf knokken om terug te keren in het elftal”, aldus de gedreven Kok.

Tegen Sparta besloot De Koning bij een 2-0 achterstand in de 70e minuut de fysiek en kopkracht sterke Kok als breekijzer in te brengen voor Deul. “Na het vertrek van Stroo en Ten Den heeft FC Volendam twee spitsen minder. Ik kom op de training wel eens in de voorhoede terecht, maar keer dan weer snel terug naar  de linksbackpositie.”

Onrust

“Tegen Sparta viel ik lekker in, ja. Ik had geen moeilijke taak. Moest oorlog maken en voor onrust zorgen in de verdediging van Sparta”, klinkt het bescheiden.

Vooral dankzij zijn noeste arbeid lukte het FC Volendam om de achterstand weg te werken door treffers van invaller Antwi en Visser.

“De trainer zei na afloop dat ik mijn taak goed had ingevuld. Hij vergeleek me met linksback Kenny Teijsse, die bij Go Ahead als gelegenheidsspits succesvol was.”

In de E-pupillen van Spirit ’30 stond Kok linksbuiten en na zijn overstap naar De Zouaven speelde de geboren Lutjebroeker in de jeugd linkshalf. Door AZ werd hij aan Telstar verhuurd, waarna hij een seizoen het shirt van TOP Oss droeg. Tegen Sparta dook hij dus op als stormram in de spits. “Ik denk dat ik tegen Sparta heb laten zien dat ik ook in de spits van waarde kan zijn voor het team.” 

Paul Kok: “Ik hoop vaker belangrijk te kunnen zijn voor het team.”  (foto: Erna Apeldoorn)
Tekst Cor Westerveld