Ab Plugboer woensdag te gast in L.O.V.E. Sport Extra!

  • maandag, 28 feb 2011
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Ab Plugboer woensdagavond te gast in L.O.V.E. Sport Extra!

Plugboer speelde in de jeugd bij FC Volendam waar hij op 26 februari 1984 zijn debuut in het eerste elftal maakte tegen PSV. Hij werd als middenvelder al snel basisspeler en hij verliet Volendam in 1989 om bij SVV te gaan spelen waarmee hij direct kampioen van de Eerste Divisie werd. Na één seizoen in Schiedam ging hij voor FC Utrecht spelen. In de winterstop van het seizoen 95/96 keerde hij terug bij FC Volendam waar hij in 1998 zijn loopbaan afsloot. In totaal speelde hij 388 competitiewedstrijden waarin hij 25 doelpunten maakte.

In het seizoen 2006/07 werd hij assistent-trainer bij FC Volendam. Na het vertrek van hoofdcoach Edward Sturing -in februari 2010- werd Plugboer van het eerste elftal afgehaald. In dezelfde maand slaagde hij voor het diploma Coach Betaald Voetbal. Vanaf het volgende seizoen zal Plugboer werkzaam zijn in de jeugdopleiding van FC Utrecht .

Om 18.30 uur ‘bellen met...Johan Steur’. Voor vragen kunt u surfen naar de website www.fanatix.nl en uw vraag per email stellen. Presentatie: Jack Mühren & Bert van der Poppe.