Achraf Douiri langer bij FC Volendam

  • maandag, 20 jun 2022
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam en Achraf Douiri gaan langer met elkaar door. De rechterflankspeler tekent een nieuw contract dat hem tot 2024 bindt aan FC Volendam, met de optie voor een extra seizoen. De vorige verbintenis liep tot 2023. 

Douiri beleefde in het promotiejaar van FC Volendam zijn doorbraak in het betaalde voetbal. De rechtspoot begon het seizoen nog als buitenspeler, maar greep de mogelijkheden om zichzelf om te turnen tot rechtervleugelverdediger met beide handen aan. Vooral in die hoedanigheid maakte Douiri indruk en kwam hij uiteindelijk tot elf duels voor het vlaggenschip van Wim Jonk, waarin hij twee keer scoorde. Vanaf maart speelde een blessure Douiri parten, waardoor zijn ontwikkeling voor even een halt werd toegeroepen. De geboren Amsterdammer met Marokkaanse roots kwam in het verleden ook uit voor SC Buitenveldert, HFC EDO, ADO Den Haag, Zuidoost United IFK Eskilstuna (Zweden) en IJsselmeervogels.

“Ik ben supertrots dat ik mijn contract heb mogen verlengen bij FC Volendam”, stelt Douiri. “Want dit is ook de club die mij de kans heeft gegeven om mijn droom profvoetballer te worden realiteit te maken. Ik wil iedereen dan ook bedanken voor het vertrouwen. Ik hoop dat ik belangrijk zal zijn voor de club in de komende jaren en mij verder zal ontwikkelen tot een completere speler.”

'Interessant pakket'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met de langere verbintenis. “Een jaar geleden hebben we Achraf de kans geboden bij FC Volendam en die heeft hij gegrepen. Hij kwam binnen als buitenspeler, een echte trukendoos. Dat deed ie al zeer behoorlijk, maar wij zagen nóg meer potentie in Achraf als aanvallend ingestelde rechtsback. Zo’n boodschap is altijd even wennen voor een geboren aanvaller, ook qua gevoel.”

Van Leeuwen vervolgt: “Maar dit is een pientere jongen die ook zelf al snel aanvoelde dat deze rol hem goed past. Achraf blijft natuurlijk zeer comfortabel aan de bal en weet zich daarom soepel uit lastige situaties te redden. Daarbij heeft hij ook gif en duelkracht en is hij behoorlijk snel. Dat is een interessant pakket eigenschappen voor een rechtsback, en wij denken dat het nu vooral gaat om veel meters maken en steeds beter situaties gaan herkennen. Dat is de basis van het verdedigen, en daar bovenop kan en mag Achraf nog steeds zijn trukendoos open gooien zodra hij het vijandelijke doel nadert.”

Tekst & foto's: FC Volendam