AGOVV houdt FC Volendam op 2-2

• vrijdag, 06 nov 2009
  • Leestijd: 3 minuten

Waar Volendam de winst in handen leek te hebben, werd het uiteindelijk toch een gelijkspel. In de eerste helft ging het gelijk op, in de tweede helft had Volendam meer verdiend. Er was de spelersgroep van FC Volendam veel aan gelegen een goed resultaat neer te zetten tegen het opvallend goed presterende AGOVV Apeldoorn. Na het doelpuntenfestijn een week eerder was er maar een opdracht: zelf scoren. Super gemotiveerd startte FC Volendam vanaf het eerste fluitsignaal, maar kreeg toch geen overwicht. De Apeldoorners blaken van zelfvertrouwen, dus elk balverlies leverde meteen een messcherpe tegenaanval op. Toch gaf Volendam weinig weg.

Slechts een keer moest Theop Zwarthoed zijn kunsten vertonen op een strak schot net onder de lat. Ook was een schitteren de aanval over rechts de inleiding tot een fraaie kans bij de verste paal. Ook die bal verdween over het doel. Na ruim een half uur bleek de kracht van AGOVV. Terwijl Volendam een aanval zag stranden, was de omschakeling zo razendsnel, dat de voorzet op Bokila niet te belopen was: 1-0. Het antwoord bleef niet lang uit. Ook nu was het de omschakeling, maar dan naar de andere kant. Yannick de Wit verdedigde snel uit, vond Rowin van Zaanen, die een uitstekende voorzet op Jack Tuijp gaf. Koppend werd het 1-1. Kort daarop mocht Yannick de Wit weer de aanval opzetten. Na zijn passje viel hij echter ter aarde. De dokter constateerde een hamstringblessure, waardoor Volendam in een paar weken tijd twee centrale verdedigers kwijt raakte.

In de tweede helft speelde AGOVV naar het eigen publiek, hoewel Volendam in zijn tosskeuze dat anders had kunnen beslissen. Toch was het Volendam dat het initiatief naar zich toe trok. Na een kwartier loonde dat. toen Melvin Platje het doelpunt vanm de avond maakte. Uit een moeilijke hoek waagde hij een prachtige boogbal die ver in het doel verdween. Lange tijd controleerde Volendam de wedstrijd, creëerde zich mooie kansen, maar wist de beslissende goal noet te maken. Erger nog, Tien minuten voor tijd was Maikel van der Werf te laat bij een doorgekopte bal, waardoor Chadli de bal voor het inschieten had. Volendam, kreeg het nu heel moeilijk. Het eigen publiek, dat vrij stil geweest was, zag het weer helemaal zitten.