Ajax wint oefenwedstrijd van FC Volendam met 3-1

• vrijdag, 07 okt 2011
  • Leestijd: 3 minuten

FC Volendam doet niet onder tegen Ajax.

Vanwege het interlandweekend zonder competitievoetbal wilden zowel Ajax als FC Volendam van het ritme behouden voor het grootste deel van de spelers. FC Volendam speelde vrijwel met de basis, alleen Lindenbergh en Ahahaoui werd rust gegund met kleine fysieke problemen.
Ajax speelde met een flink deel van de A-selectie met o.a. Cillessen, Ooijer, Anita, Sulejmani, Janssen, Bulykin, De Jong en Ebecilio aangevuld met enkele spelers van Jong Ajax.
De eerste helft speelde Ajax een vrij laag tempo, waardoor FC Volendam niet in de problemen kwam. Natuurlijk was Ajax meer in balbezit, maar FC Volendam speelde compact, zodat Ajax niet echt gevaarlijk kon worden. Hoogstens af een toe een actie over de zijkant, maar ook daar kwamen niet heel veel gevaarlijke situaties uit voort. Natuurlijk stond Robbin Ruiter ook heel goed te keepen. Tien minuten voor rust kreeg Ajax een vrije trap op een meter of vijfentwintig van het doel. Theo Janssen ging achter de bal staan en schoot onhoudbaar in de korte hoek. Vlak voor rust deed FC Volendam iets terug, maar het doelpunt van Jack Tuijp werd ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel.

Na de rust werden er wat wissels doorgevoerd, waaronder keeper Theo Zwarthoed voor Robbin Ruiter, en Lorenzo Piqué voor Gerry Koning. FC Volendam speelde de tweede helft met meer initiatief wat niet meteen leidde tot grote kansen, integendeel uit het niets maakte Ajax 2-0. Bulykin gaf voor vanaf de rechterflank en de ingevallen Lukoki voor Ebecilio maakte goed af. FC Volendam raakte hier niet van onder de indruk en speelde sterk mee op de helft van Ajax. Na een aantal mooie aanvallen viel dan ook de verdiende aansluitingstreffer van Jack Tuijp 2-1. Volendam wisselde door maar bleef met initiatief voetballen en de 2-2 hing in de lucht. Helaas viel in de laatste minuut de 3-1 uit een corner via Siem de Jong.