Alex Plat twee jaar langer bij FC Volendam

  • donderdag, 10 okt 2019
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Alex Plat en FC Volendam zijn verlenging van zijn huidige contract overeengekomen. Het contract van de verdedigend ingestelde middenvelder, dat tot het einde van dit seizoen loopt, wordt verlengd tot en met de zomer van 2022.

De 21-jarige Volendammer kwam tot dusver in zijn carrière tot 29 duels voor FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie, waarin hij nog niet trefzeker was. Vorig seizoen was hij een belangrijke en vaste waarde in Jong FC Volendam, dat kampioen werd in de Derde Divisie. Dit seizoen startte Plat in alle wedstrijden als basisspeler van het Nieuwe Oranje.

“Ik ben blij dat Volendam het contract open heeft gebroken”, stelt Plat. “Dit is een mooie uitdaging voor de toekomst om er iets moois van te maken. En ik hoop nog veel wedstrijden te mogen spelen voor Volendam”.   

Technisch directeur Jasper van Leeuwen over de contractverlenging: “Alex is een jongen van de club en het dorp, een product van de jeugdopleiding bij wie het Oranje bloed echt door de aderen stroomt. Hij is het type speler die iedere trainer graag in zijn selectie heeft: allround en multifunctioneel, een controlerende middenvelder die ook centraal achterin uit de voeten kan. Alex speelt met veel energie, geeft altijd 100% voor het team, maar kan ook voetballen en zoekt altijd de oplossing in voorwaartse richting. Met die bravoure heeft hij zich vanaf de seizoensvoorbereiding geruisloos de basis ingespeeld en deze contractverlenging afgedwongen. Het is nu zaak iedere dag en met elkaar te blijven werken aan de verbeterpunten. En dan wordt het heel interessant om te zien hoe hoog Alex de lat weet te verleggen”.