Alle informatie over thuiswedstrijden FC Volendam in coronatijd

  • vrijdag, 04 sep 2020
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

De eerste competitiewedstrijd staat voor de deur! FC Volendam is op de achtergrond druk bezig geweest met de indeling van het Kras Stadion in coronatijd. Die puzzel, met alle beperkingen die hierbij komen kijken, is zo gelegd dat FC Volendam alle seizoenkaarthouders bij álle thuiswedstrijden een stoel kan aanbieden. Alle informatie over je wedstrijdbezoek vind je in dit artikel. Het is vanaf maandag 7 september 12.00 uur mogelijk om tickets te reserveren voor de thuiswedstrijden tegen Jong FC Utrecht en NEC.

Seizoenkaart

In de week van maandag 7 september valt bij iedereen de seizoenkaart op de mat. De stoel die vermeld staat op de seizoenkaart is alléén geldig op het moment dat er weer in volle stadions gespeeld kan worden, zonder restricties.

Bestellink en reserveren

FC Volendam heeft zijn stadion zo moeten invullen dat voldaan wordt aan alle maatregelen, zoals de anderhalve meter afstand. Daarom is de club genoodzaakt te werken met unieke bestellinks. Alle seizoenkaarthouders ontvangen dit weekend per e-mail een unieke link, waarmee je direct in een persoonlijke bestelomgeving komt. Deze link kun je gebruiken voor alle wedstrijden, zolang er gespeeld dient te worden met beperkt publiek. Voorafgaand aan alle wedstrijden ontvang je per mail een herinnering om je stoel te reserveren. Doorgaans is het mogelijk om maximaal vijf werkdagen vóór de aftrap je stoel te reserveren. Hierbij wordt het principe ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ gehanteerd. Houd je mail dus goed in de gaten!

Stadionindeling

FC Volendam kende veel uitdagingen bij de indeling van het Kras Stadion in coronatijd. De ‘spelregels’ zijn bepaald door de veiligheidsregio waarbinnen de gemeente Edam-Volendam valt. Binnen alle beperkingen is er een oplossing gevonden waarbij alle seizoenkaarthouders een plaatsje toegewezen kunnen krijgen bij álle wedstrijden. De indeling is met de grootste zorg samengesteld en sluit zo goed als mogelijk aan bij de wensen en behoeften van álle seizoenkaarthouders. Wij hopen op ieders begrip en medewerking. Onderstaand de stadionindeling samengevat:

• De plaatsen in het Kras Stadion zijn ingedeeld op basis van anderhalve meter afstand.
• Dat betekent dat alle seizoenkaarthouders boven de achttien jaar op anderhalve meter afstand van elkaar een stoel kunnen reserveren. Voor personen uit één huishouden is het dus niet mogelijk om direct naast elkaar te zitten.
• Via de bestellink reserveer je een stoel gelijk aan het prijsniveau van de seizoenkaart. Seizoenkaarthouders kunnen een stoel reserveren op een tribune die gelijk of goedkoper is aan de betaalde prijs. Een stoel reserveren op een ‘duurdere’ plaats is dus niet mogelijk.
Jeugd tussen de 13 en 18 jaar neemt plaats in het uitvak (Vak BA). Voor hen geldt de anderhalve meter afstand niet. Een stoel reserveren in een ander vak is voor hen niet mogelijk.
Jeugd tot en met 12 jaar kan plaatsnemen op de stoel naast hun ouder of verzorger. Zij reserveren een plaats in een ongeplaceerd vak. Dit betekent dat zij een ticket ontvangen zonder vaste zitplaats. Dit wordt bij het bestellen direct duidelijk. Met dit ticket kan plaatsgenomen worden op elke vrije stoel in het stadion, exclusief de eretribune.
• Print je ticket uit of laat het ticket scannen vanaf je smartphone.
• Zonder reservering is het niet mogelijk om het Kras Stadion te bezoeken.

Binnen het stadion

Binnen het stadion heeft FC Volendam diverse maatregelen genomen om het wedstrijdbezoek zo comfortabel mogelijk te maken. Belangrijk is om plaats te nemen op de stoel die je gereserveerd hebt. Om loopbewegingen te minimaliseren, worden consumpties geserveerd op de tribunes. Speciale cateringmedewerkers voorzien supporters vanaf hun stoel van een snack of drank. De toiletvoorziening kan door slechts één persoon tegelijk gebruikt worden.

In gesprek

FC Volendam blijft in gesprek met de gemeente en de veiligheidsregio. Insteek van die gesprekken is om zo snel mogelijk tot verruimingen te komen, waardoor FC Volendam de seizoenkaarthouders (nog) meer comfort kunnen bieden. Uiteraard binnen alle veiligheidsnormen. Uiteindelijk is de doelstelling om binnen afzienbare tijd weer met volle tribunes te voetballen.