ASV De Dijk - FC Volendam (0 - 4)

• zaterdag, 05 aug 2017
  • Leestijd: 2 minuten

FC Volendam heeft zonder enige probleem af weten te rekenen met tweededivisonits De Dijk. Aan de Schellingwouderdijk won de ploeg van Misha Salden overtuigend met 0-4. De doelpunten kwamen op naam van Kevin van Kippersluis, Joey Veerman, Alex Plat en een eigen doelpunt van doelman Jeroen Verhoeven.

In de eerste 25 minuten kon De Dijk aardig meekomen met het spel van de ploeg Misha Salden. Wel keek het toen al tegen een achterstand aan. Via de linkerkant waagde Kevin van Kippersluis een poging tot een schot op doel. Via de rug van Frank Schilder belandde de bal over Jeroen Verhoeven heen in de bovenhoek (0-1).

De individuele kwaliteiten van Joey Veerman zorgde er na een half uur spelen voor dat het 0-2 werd. De middenvelder speelde drie man uit en liet Verhoeven met de buitenkant van zijn voet vervolgens kansloos (0-2).

De Dijk kreeg voor rust slecht een kans. Een snelle spelhervatting van Verhoeven zorgde er voor dat de bal bij Nabil El Gourari kwam. In een twee tegen twee situatie was zijn pass op Jack Tuyp niet nauwkeurig genoeg zodat Erik Schouten simpel kon onderscheppen.

De rust was amper verstreken of de derde treffer lag er al in. Een miscommunicatie tussen Robert Verschraagen en Verhoeven zorgde voor een kolderieke situatie. Verschraagen speelde de bal terug terwijl Verhoeven net de andere kant op liep. De doelman probeerde een treffer nog te voorkomen, maar gaf vervolgens zelf het laatste setje (0-3).

Waar Volendam domineerde kregen de Amsterdammers naarmate de wedstrijd vorderde nog wat kansjes. Zwarthoed (na een mooie pass van Tuyp) en Loukili (2x) konden doelman Jordi Stappershoef echter niet passeren. Nadat er, vooral aan Volendam kant, veelvuldig was gewisseld, bepaalde invaller Alex Plat in de zeventigste minuut de eindstand op 0-4. Die score had echte nog hoger uit kunnen vallen als Nick Doodeman drie meter voor Verhoeven gewoon zelf had geschoten in plaats van de bal breed te leggen.

Opstelling FC Volendam: Stappershoef, Evers (65’ Tol) , Schilder, Schouten, Kok (71’ Smol), Veerman (65’ Antwi) , Pedro (71’ Doodeman), Runderkamp, Ten Den (65’ Stroo) , Mertens (65’ Plat) en Van Kippersluis

Foto's: Fred Rotgans