Bekertoernooi FC Volendam ten einde na verlies tegen FC Emmen

• dinsdag, 26 okt 2021

Het TOTO KNVB Bekertoernooi is voor FC Volendam dinsdag al ten einde gekomen. Competitiegenoot FC Emmen was in het Kras Stadion geflatteerd met 0-3 te sterk.

In de eerste helft lukte het FC Volendam niet om veel grote kansen klaar te spelen, al was het wél de bovenliggende partij. Eén keer kwam Robert Mühren een teenlengte tekort om een scherpe voorzet van Denso Kasius binnen te werken. Daarna stond de Volendammer spits aan de basis van een bijna-doelpunt van Daryl van Mieghem. Mühren kopte een voorzet terug op de aanvaller, maar de inzet van Van Mieghem vond de vuisten van FC Emmen-doelman Michael Brouwer. Mede daardoor wist FC Volendam er niet in te slagen om, ondanks een veldoverwicht, met een voorsprong richting de kleedkamers te trekken.

Openingstreffer

Na rust was die voorsprong er wél meteen voor de bezoekers uit Drenthe. Het was Jari Vlak die zijn oude werkgever pijn deed, door een perfecte steekpass te geven op Rui Mendes. De aanvaller omspeelde Filip Stankovic en bracht de openingstreffer op het bord: 0-1. FC Volendam liet merken snel iets te willen doen aan de opgelopen achterstand: een schot van afstand van Alex Plat zeilde maar net naast het doel van Brouwer. Plat verving Boy Deul bij Rust, ook Mühren werd na de pauze vervangen. Voor hem kwam Ibrahim El Kadiri binnen de lijnen.

Iets meer dan twintig minuten voor tijd was het Kasius die gevaarlijk werd voor de ploeg van trainer Wim Jonk. Een poging van afstand van circa dertig meter werd door de rechtsachter rakelings naast het doel van FC Emmen gemikt. Het bleef van FC Volendam-zijde vooral bij speldenprikjes.

Wippertje

Uiteindelijk waren het de bezoekers die de wedstrijd op slot gooiden. Na een fraaie individuele actie passeerde Jasin-Amin Assehnoun Stankovic: 0-2. Mike Eerdhuijzen was daarna dicht bij de aansluitingstreffer, maar zijn kopbal scheerde langs de verkeerde kant van de paal. Aan de overkant maakte FC Emmen aan alle Volendammer hoop een einde: Mendes werd diepgestuurd en maakte met een wippertje zijn tweede van de avond.

De focus kan hierdoor op de competitie. Die wordt vrijdagavond hervat als FC Volendam het in eigen huis opneemt tegen FC Dordrecht. Kaarten voor dit duel zijn online en aan de stadionkassa te koop. Klik hier voor de ticketinformatie. Op 5 november is er kans op revanche, als FC Emmen weer de overtocht maakt richting de Dijk.

Scoreverloop
53' Rui Mendes 0 - 1
79' Jasin-Amin Assehnoun 0 - 2
89' Rui Mendes 0 - 3

FC Volendam: Filip Stankovic; Denso Kasius, Brian Plat, Damon Mirani, Dean James (76. Mike Eerdhuijzen); Daryl van Mieghem, Boy Deul (46. Alex Plat), Samir Ben Sallam (63' Joey Antonioli), Calvin Twigt, Martijn Kaars (63. Lequincio Zeefuik); Robert Mühren (46. Ibrahim El Kadiri).

FC Emmen: Michael Brouwers, Joël van Kaam, Miguel Araujo, Keziah Veendorp, Mitch Apau; Jari Vlak, Jasin-Amin Assehnoun, Rui Mendes (90. Kian Slor), Oussama El Azzouzi, Peter van Ooijen; Jeredy Hilterman.

Tekst: Brian Wijker
Foto's: Fred Rotgans