Billy van Duijl vervolgt carrière bij Jong AZ

  • vrijdag, 21 jun 2024
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Billy van Duijl kiest voor een nieuwe stap in zijn voetbalcarrière. De centrale verdediger uit de eigen opleiding tekent een contract tot 2029 bij AZ en gaat daar aansluiten bij het beloftenteam.

Van Duijl doorliep de gehele jeugdopleiding van FC Volendam en debuteerde op 16-jarige leeftijd in de hoofdmacht. Na duels tegen FC Dordrecht en FC Eindhoven, verscheen de Volendammer ook aan de aftrap bij de terugkeer van FC Volendam in de Eredivisie. In dat seizoen kwam Van Duijl tot drie optredens. Minuten maakte de verdediger vooral bij Jong FC Volendam.

'Meedenken met Billy'

Aanstaand technisch directeur Patrick Busby heeft meegedacht met Van Duijl voor een oplossing waar beide partijen in zich kunnen vinden. “Billy heeft tijdens diverse gesprekken aangegeven toe te zijn aan een andere omgeving. Ondanks dat wij graag verder wilden met Billy hebben we besloten om met hem mee te denken. Billy is een jongen van de club, heeft zich altijd maximaal ingezet en nooit negatief geuit. Soms komt er een moment waarop verandering van omgeving bij kan dragen aan de ontwikkeling van een speler. Om die reden gunnen we Billy de kans om zich verder te ontwikkelen bij AZ."

FC Volendam wenst Van Duijl veel succes in het vervolg van zijn carrière.

Tekst & foto's: FC Volendam