Blokwhere en Spinmolen winnen Straatvoetbal toernooi 2009

• vrijdag, 23 okt 2009
  • Leestijd: 2 minuten

Donderdag 22 oktober vond voor de 8e keer op het AMVO terrein in Volendam het jaarlijkse Schoolstraatvoetbal toernooi plaats. 33 jongens en meiden teams streden in de stromende regen om het kampioenschap. Dat het zo hard regende maakte voor de spelers en speelsters helemaal niets uit en werd er heel fanatiek gevoetbald. Om 09:30 uur was de aftrap. De wedstrijden werden gefloten door Oud-voetballer Wim Ballap, oud-voetballer Dick Bond, Ramon Tol en Richard Veerman. De finales werden gefloten door selectie spelers van FC Volendam Jaap Molenaar, Henny Schilder en Jack Tuyp. Na een lange dag voetballen was het eindelijk tijd voor de finale. Bij de meiden ging de finale tussen De Blokwhere groep 8 en De Kennedy groep 8. Na een spannende strijd werd het uiteindelijke 2-1 voor de meiden van De Blokwhere. Daarna was het de beurt aan de jongens. Ook hier stond een team van Blokwhere in de finale tegen het team van de Spinmolen groep 8. Deze finale werd gewonnen door De Spinmolen met 1-2. De beste speler van het toernooi was dit jaar Boy Kemper en de beste speelster was Blokwhere keepster Kim Jonk. De twee winnende teams mogen volgend jaar strijden in Zaandam tijdens de regiofinales. De winnaar van dat toernooi mag deelnemen aan de Landelijke Finale in het Olympisch Stadion.