Boy Deul ook komend seizoen onderdeel van Het Nieuwe Oranje

  • woensdag, 01 apr 2020
  • Leestijd: 6 minuten
  • Bron: FC Volendam

Boy Deul (32) maakt ook in het voetbalseizoen 2020/’21 deel uit van de selectie van trainer Wim Jonk. FC Volendam en Deul zijn een nieuw contract overeengekomen dat de middenvelder bindt tot de zomer van 2021, met een optie voor nog een jaar.

Deul keerde in de zomer van 2018 terug bij de club waar hij zijn eerste stappen zette in het betaalde voetbal. Na het kampioenschap in de Eerste Divisie in 2008 maakte de creatieveling de overstap naar Willem II. In de jaren daarna kwam Deul achtereenvolgens uit voor Bayern München II, Veendam, FC Emmen, Stal Kamjanske (Oekraïne) en Pafos FC (Cyprus). De Amsterdammer miste vanwege een blessure een groot gedeelte van de eerste seizoenhelft, maar laat sinds zijn rentree zijn meerwaarde zien. In twaalf duels scoorde Deul één keer en was hij vijfmaal aangever.

“Ik ben blij dat FC Volendam het vertrouwen in mij heeft om met mij door te willen gaan”, stelt Deul. “Ik ben voornemens om het komende seizoen nog harder te strijden en mijn kwaliteiten te uiten op het veld. Samen als team zullen wij er alles aan doen om het beste neer te zetten in deze competitie, zodat we stappen kunnen blijven maken en mooie dingen kunnen bereiken.”

'Sterker dan ooit'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is tevreden dat de ervaren middenvelder behouden blijft. “Boy had een rottige seizoenstart, maar heeft daarna hard voor en aan zichzelf gewerkt om weer helemaal fit te worden. In de tussentijd is het niveau van het team behoorlijk gestegen, dus zo makkelijk is het dan niet om aan te haken. Toch is dat gelukt, en nu is hij in fysiek en mentaal opzicht misschien wel sterker dan ooit. Qua techniek en spelinzicht kon er sowieso al geen discussie zijn over Boy. Dus alles overziend heeft hij ons de afgelopen maanden weten te overtuigen dat hij een toegevoegde waarde blijft voor FC Volendam. Met zijn ervaring, rendement en inzetbaarheid op meerdere posities verwachten wij dat de club nog veel plezier aan Boy gaat beleven.”