C2 wint KNVB mini-toernooi in Kras Stadion

• zaterdag, 13 nov 2010
  • Leestijd: 9 minuten

Zaterdag 13 november werd er door de KNVB een C2 toernooidag georganiseerd. FC Volendam mocht een van de gasthavens zijn van de C2 teams uit de beschermde C2 BVO competitie. FC Den Bosch, Twente/GA Eagles en Roda JC kwamen op bezoek in Volendam. Er worden 3 wedstrijden gespeeld van 2 x 20 minuten met 5 minuten rust tussen de helften.

Foto's C2: Rob Lezer    Bestel Afdrukken

FC Volendam C2 – Roda JC C2 0-0

De eerste wedstrijd van Volendam werd gespeeld tegen Roda JC. Vanaf het eerste fluitsignaal was het Volendam dat het initiatief nam. Met vier goede mogelijkheden in de eerste tien minuten kon Volendam helaas geen afstand nemen van Roda. In de derde minuut was het de sterk spelende keeper van Roda die een afstandschot van Joey Salden stopte na een afvallende bal na een corner. Twee minuten later was het de gretige Jamie Jacobs die na een balverovering op het middenveld Puck Postma de diepte in stuurde. Puck zijn vizier stond net niet scherp genoeg en de bal ging voorlangs. Weer twee minuten later mocht Puck weer aanleggen na een prachtige dieptepass van Jordan Kempenaar. Helaas ging dit schot ook weer voorlangs. In de tiende minuut was Volendam heel erg dichtbij het verdiende doelpunt. Een schot van de rechterkant viel via de lat in het vijf meter gebied. Vervolgens werd de bal tegen de keeper aan gekopt. Deze afvallende bal werd weer tegen een speler aan geschoten waarna de bal definitief werd geruimd door Roda. Vanaf dit moment werd het spel gelijkwaardiger en werd er veel gevoetbald tussen beide zestien meter gebieden. In de 16e minuut konden we nog wel genieten van een prachtige aanval. De bal werd vanaf de rechtshalf positie eruit gehaald en via het centrale duo achterin over links weer ingebracht. Frank Rozemeijer gaf een prima voorzet op Jordan Kempenaar. Zijn schot ging vervolgens voorlangs. De precisie en het hoge tempo van deze opzet was mooi om te zien.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. De eerste tien minuten was het Volendam dat het initiatief nam. Maar Roda werd wel gevaarlijker. In de vierde minuut was het Roda dat via een korte corner een schot op de lat maakte. Het tweede deel van de 2e helft was het Roda dat vaker voor het doel van Volendam opdook. Maar een goed keepende Sjoerd Lukas hield zijn doel schoon. Waar Volendam in de eerste helft een scrimmage voor het doel afdwong was het in de tweede helft Roda die een scrimmage afdwong. In de zestiende minuut was het Sjoerd, de lat en weer Sjoerd die de bal uit het doel hield. In de laatste minuut was het bijna Volendam dat de wedstrijd nog naar zich toe kon trekken. Volendam kreeg een vrije trap aan de zijkant van het veld. De afvallende bal na deze vrije trap werd door Nathan van Kooperen opgepakt. Zijn schot belandde helaas in het zijnet. Zo eindigde de eerste wedstrijd in een 0-0 stand.

GA Eagles/FC Twente C4 – FC Volendam C2 1-2

De tweede wedstrijd van het toernooi stond gepland tegen een bekend team. GA Eagles zit bij Volendam in de poule en de uitwedstrijd in Twello ging toen verloren. Een wedstrijd dus om revanche te halen. Volendam ging vol van start. In de eerste minuut werd de sterke Tenzin Tempa gestopt ten koste van een vrije trap. Jordan Kempenaar legde de bal neer op achttien meter van het doel. Zijn vrije trap ging net over en eindigde op het dak van het doel. Een minuut later was het al raak. Een prima aanval opgezet door Jamie Jacobs. Jamie speelde de bal op Tenzin. Tenzin speelde de bal af naar Jordan Kempenaar. Jordan speelde de bal weer terug naar Tenzin en Tenzin wist het net te vinden. 0-1. Volendam bleef doorgaan. De druk op GA Eagles werd vergroot en dit leidde tot enkele mogelijkheden. In de zesde minuut werd er weer gescoord. De bal was in bezit bij Gevano End. Kees Zwarthoed maakte het veld prima groot en werd bediend door Gevano. Kees zocht zijn tegenstander op en via een prima individuele actie passeerde hij zijn tegenstander. Vervolgens schoot Kees op doel. De bal werd onderweg geblokt door GA Eagles. De afvallende bal kwam voor de voeten van Tenzin Tempa. Tenzin dacht niet na en schoot. 0-2. Na tien minuten in de eerste helft kwam GA Eagles er meer uit. Door een speler door te schuiven naar het middenveld kregen zij iets meer druk naar voren waardoor zij ook meer bij het doel kwamen van Volendam. In de vijftiende minuut nam GA Eagles een variant van een corner. De ingebrachte bal kwam tegen de hand van Gevano End en iedereen van GA Eagles appelleerde voor een penalty. De scheidsrechter nam dit appèl over en een penalty werd gegeven. Ruben Beemer kon de inzet niet keren en de stand werd 1-2. In de zestiende minuut werd Nevin Hagedoorn via een gele kaart voor vijf minuten uit het veld gestuurd. In al zijn onschuld zei hij iets over een tegenstander en de scheidsrechter ving dit op. Met een man minder werd de eerste helft uitgespeeld.

In de eerste minuut van de tweede helft was Volendam al meteen gevaarlijk via een vrije trap. Het was Gevano End die aanlegde van 30 m. Zijn vrije trap ging net over. Volendam had weer het betere van het spel maar kon dit helaas niet uitdrukken in doelpunten. In de zesde minuut was het Puck Postma die prima vrij gespeeld werd door een goed spelende Nathan van Kooperen. De inzet van Puck ging via de keeper naast. Volendam begon te wennen aan het spel maken. Dit is in onze eigen competitie niet altijd aan ons besteed. Maar als je het spel moet maken dan moet je altijd waken voor een tegenstoot. En dit is een wapen wat GA Eagles goed onder de knie heeft. In de 14e minuut kon GA Eagles hier bijna van profiteren. Een miscommunicatie tussen Frank Rozemeijer en Gevano End werd niet goed opgelost. De bal schoot tussen beide door en de spits van GA Eagles ging alleen op Ruben af. Ruben bleef lang staan en de spits besloot te schieten. Zijn bal ging naast. De laatste 2 minuten van de wedstrijd was het Volendam dat nog twee mogelijkheden creëerde. Nathan van Kooperen zette zijn een actie op. Hij omspeelde drie tegenstanders en kwam zo alleen voor de keeper. Zijn inzet ging net voor langs. In de laatste minuut wilde de keeper van GA Eagles een snelle hervatting doen. Hij legde de bal neer om met zijn voet te kunnen schieten. Hij was alleen vergeten dat Puck Postma nog achter hem stond. Puck pikte de bal voor de keeper weg maar kon deze scherpe actie niet omzetten in een doelpunt. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-2 overwinning voor Volendam.

FC Volendam C2 – FC Den Bosch C2 1-0

De derde en laatste wedstrijd van de dag stond gepland tegen Den Bosch. Een herhaling van de uitslag zoals het eerste team van Volendam zou voor ons wenselijk zijn. Namelijk een 1-1 overwinning voor Volendam. En dit zou ook gebeuren. De vermoeidheid van de dag was wel zichtbaar in deze wedstrijd. Veel balverlies en mogelijkheden over en weer. Toch was het weer Volendam dat iets sterker was dan de tegenstander. Toch had het na twee minuten al 1-1 kunnen staan. In de eerste minuut werd Tenzin Tempa vrijgespeeld na een prima individuele actie van Puck Postma. Puck trok vervolgens de bal terug. Tenzin schoot over. Direct na deze actie was het Den Bosch dat via de linkerkant kwam doorzetten. Na enkele kap en draai acties van de buitenspeler ging zijn schot voorlangs en kon niet binnen getikt worden door een inkomende Den Bosch speler. Het vervolg van de eerste helft werd uitgevochten op het middenveld. Met nog drie mogelijkheden van Volendam die helaas geen doel troffen.

In de rust werden een paar omzettingen gedaan. ‘Verse’ krachten erin en jongens op een andere positie. Volendam was gebrand op de overwinning. Nog een keer twintig minuten aanzetten en dan kan je het hele weekend genieten van de toernooiwinst. Dit scenario kwam al heel snel dichtbij. Na twee minuten kreeg Volendam een vrije trap op de middenlijn. Sebastiaan van der Linde nam deze vrije trap snel waardoor hij Den Bosch geen kans gaf om te positioneren. De snel genomen vrije trap op Joey werd door Joey direct op doel geschoten. De bal dreigde voor langs te gaan maar de mee opgekomen Martijn Wit tikte de bal bij de tweede paal binnen. 1-0. Direct na de aftrap kwam Den Bosch in onze zestien. Het was Sjoerd Lukas die zijn team op voorsprong hield. Sjoerd wilde van geen wijken weten en pareerde de inzet van de spits. In het vervolg van de tweede helft hield Volendam het gevoel dat deze wedstrijd onder controle was. Den Bosch kon geen vuist maken en kon met af en toe een afstand schot niet meer dan een speldenprik uitdelen. Volendam daarentegen verzuimde om de score te verdubbelen. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-0 overwinning.

Dit betekende een ongeslagen reeks en met 7 punten de winnaar van de dag. Goed gedaan mannen!