Cashless stadion: voordelen voor de fans en de club!

  • woensdag, 09 sep 2020
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

In steeds meer voetbalstadions en bij evenementen is het gebruikelijk: betalen met je pinpas. Ook in het Kras Stadion is het vanaf het seizoen 2020-2021 alleen nog maar mogelijk om met pin te betalen. Dat heeft voordelen voor zowel de club, als de fans!

De wachttijd bij het bestellen van jouw cola en broodje bal wordt aanzienlijk verkort. Onderzoeken wijzen uit dat betalingen met pin elf seconden sneller gaan dan contante betalingen. Bij contactloze pinbetalingen is de wachttijd zelfs zestien seconden korter. De kans dat jij iets mist van de wedstrijd wordt daardoor een stuk kleiner. Tevens hoeven supporters niet meer met een aanzienlijk contant bedrag op zak het stadion te bezoeken.

Een cashless stadion draagt daarnaast bij een veiligere situatie voor personeel van FC Volendam. Bovendien is een stadion zonder contant geld nauwelijks meer fraudegevoelig.

Jeugd

De overgang naar een cashless stadion neemt ook uitdagingen met zich mee. Bijvoorbeeld voor de jongere doelgroep die niet massaal beschikt over een pinpas. Daarom is besloten om bij het horecapunt bij het uitvak (Vak BA), waar tijdens wedstrijden in coronatijd jongeren tussen 13 en 18 jaar plaatsnemen, content geld wél aan te nemen.

Bediening op tribunes

De beperkende maatregelen die in coronatijd van kracht zijn, heeft ook consequenties voor de horecapunten. Deze zijn, behoudens die in het uitvak, tijdens thuiswedstrijden gesloten. Vandaar dat FC Volendam heeft besloten om te werken met speciale cateringmedewerkers, die consumpties serveren op de tribunes. Supporters worden dus vanaf hun eigen stoel bediend met hun favoriete snack en drankje.