Cees Keizer behaalt UEFA A Youth diploma

  • vrijdag, 19 jun 2020
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Kersvers technisch manager van de middenbouw Cees Keizer (34) heeft met succes de opleiding UEFA A Youth afgerond. De Volendamse jeugdtrainer, die het afgelopen seizoen FC Volendam Onder 14 onder zijn hoede had, volgde het afgelopen seizoen deze intensieve voetbalopleiding bij de KNVB.

Na zijn actieve voetbalcarrière, die hem langs onder andere FC Volendam, Ajax, Vitesse en PEC Zwolle bracht, stortte Keizer zich op het jeugdtrainersvak. Hij begon als jeugdtrainer van RKAV Volendam en maakte in 2018 de overstap naar FC Volendam. Afgelopen seizoen was Keizer zogezegd trainer van FC Volendam O14.

Met de licentie UEFA A Youth is het toegestaan als trainer-coach werkzaam te zijn bij jeugdelftallen in de landelijke divisies en clubs in het gehele amateurvoetbal. Ook heb je de mogelijkheid om als assistent-trainer actief te zijn in het betaalde voetbal.

Vierkoppig managementteam

Keizer is vanaf komend seizoen onderdeel van het vierkoppige managementteam dat sturing geeft aan de opleiding. Dat doet hij samen met Ruben Jongkind (hoofd methodologie), Michel Hordijk (technisch manager bovenbouw) en Dennis Reus (technisch manager onderbouw). Keizer vervult tevens de representatieve taken van de hoofd jeugdopleiding.