Constructieve Supportersavond

  • woensdag, 11 dec 2019
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Dinsdagavond hebben de supporters van FC Volendam, samen met het bestuur en hoofdtrainer Wim Jonk, de gang van zaken van dit seizoen besproken. In de Runderkamp Lounge van het Kras Stadion werden onder meer de sportieve aspecten toegelicht, maar ook de gang van zaken in het stadion tijdens thuiswedstrijden.

Wim Jonk
Hoofdtrainer Wim Jonk kon trots vermelden dat we er met het eerste elftal goed voor staan. Dat was geen verrassing natuurlijk. FC Volendam staat vrijdagavond a.s. in pole-position om de tweede periodetitel te winnen. Steun van het Volendammer publiek is daarbij meer dan welkom. De sfeer is dit seizoen zeer positief geweest, zowel in thuis- als uitwedstrijden. Het volle uitvak in Eindhoven was een enorme stimulans voor de spelersgroep. Ook gaf Jonk een tactisch inkijkje in de spelopvatting van het Nieuwe Oranje.

Tribune
Bij thuiswedstrijden hebben we te maken met een voller wordend stadion. Hierbij wordt al geruime tijd een groep supporters voor de Jaap Jonk Tribune gedoogd om langs het hek te staan. Echter, de groep is inmiddels dusdanig groot dat daar gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Immers, de groep staat op de looproutes en dat is niet wenselijk. Daarnaast heeft ook de KNVB aangegeven dat dit niet de bedoeling is. Het bestuur van FC Volendam vraagt de supporters, waar dan ook in het Kras Stadion, om op altijd de tribune plaats te nemen op de stoel die op de wedstrijd- of seizoenkaart staat vermeld, conform de huisregels van FC Volendam.

Met de groep supporters aan het hek, de ‘Hekside’ is afgesproken dat zij in de wedstrijden tegen MVV Maastricht en De Graafschap kunnen plaatsnemen in vak A en B op de Jaap Jonk tribune. De seizoenkaarthouders in deze vakken worden op korte termijn geïnformeerd over hun nieuwe plekken.

Supportershome
Om de supporters van andere tribunes dan de Jaap Jonk tribune de gelegenheid te geven om het supportershome ‘Aan de Dijk’ te bezoeken, zullen de stewards hier toestemming voor geven. Tijdens de wedstrijd wordt iedereen geacht om op zijn of haar tribuneplek plaats te nemen.

Vuurwerk
Zoals bekend is het afsteken van vuurwerk verboden in en nabij ieder voetbalstadion volgens de standaardvoorwaarden van de KNVB. Daarnaast is vuurwerk in een groep mensen ook gevaarlijk. Iedereen die in het stadion betrapt wordt met vuurwerk ontvangt hiervoor een van de KNVB een stadionverbod. Het bestuur van FC Volendam vraagt iedereen om zijn verantwoordelijkheid te nemen en om dan ook geen vuurwerk meer af te steken.

Staantribune
FC Volendam heeft het creëren van een staantribune in het Kras Stadion onderzocht. De conclusie luidt dat de haalbaarheid daarvan op dit moment niet mogelijk is. De investering die daarmee gepaard gaat is van dien aard dat FC Volendam dat niet kan dragen. Samen met de supporters gaat de club kijken om te zien wat er eventueel wél mogelijk is.

Twaalfde man
Rond 21:00 uur werd de avond afgerond en werd gezamenlijk de blik vooruit gezet naar komende vrijdag. Om 20:00 uur wordt er dan tegen MVV afgetrapt in het Kras Stadion, waarin FC Volendam met steun van de ‘twaalfde man’ op jacht gaat naar de eerste prijs van het seizoen.