Cor Zonneveld te gast in LOVE Sport Extra

  • woensdag, 30 mrt 2016
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Aanstaande woensdag om 18.00 uur is Cor Zonneveld te gast bij Jack Muhren en Bert van de Poppe in hun radioprogramma LOVE Sport Extra.

Cor Zonneveld (62) begon op 10-jarige leeftijd bij VV Monnickendam en speelde daar twee seizoenen in het eerste elftal met o.a. de elftalleider van FC Volendam, Klaas Smit. In 1972 ging Zonneveld het betaalde voetbal in en speelde twee seizoenen bij De Volewijckers in Amsterdam-Noord o.l.v. trainer Ger Blok.

Van 1974 tot 1976 ging Cor bij het net gepromoveerde S.V. Marken voetballen en die schopte het tot de eerste klasse, wat iets geweldigs was op het eiland. Zijn prestaties bij Marken bleven niet onopgemerkt en FC Volendam contracteerde hem dan ook voor drie seizoenen, van 1976 tot 1979. Iedereen herinnert zich Cor Zonneveld als een goeie spits en natuurlijk zijn beweging om net te doen alsof hij de bal van de grond pakte. Na zijn periode bij FC Volendam ging hij weer terug naar S.V. Marken en sloot hij zijn carrière af bij VV Monnickendam waar hij tot 2010 in allerlei functies inzetbaar was.

Om 18.30 uur gaan we wederom bellen met de trainer van FC Volendam, Robert Molenaar.

LOVE Sport Extra is nu ook te vinden op Facebook! Hier kunt u terecht voor het laatste nieuws omtrent het programma, foto’s van de bijzondere gasten en kunt u de uitzending terugluisteren via Uitzending Gemist.