Corona Q&A Estafette: Dusseldorp BMW

  • dinsdag, 05 mei 2020
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Meerdere keren per week neemt FC Volendam contact op met partners en sponsors. Niet alleen om te vragen hoe het met hen en het personeel gaat, maar ook welke inspirerende ideeën er bedacht zijn om sterk door de coronasituatie te komen. Die kennis deelt FC Volendam graag met de betrokkenen. De geïnterviewde geeft het stokje vervolgens door aan een andere partner van FC Volendam. Zo ontstaat de FC Volendam corona Q&A estafette. In deze editie Frans Appel namens Dusseldorp BMW.

Hoe gaat het met jou en de werknemers van Dusseldorp BMW?

Op zich prima! De collega’s binnen onze vestiging zijn gelukkig niet direct geconfronteerd met corona. Wel hebben we in de beginperiode uit voorzorg aan een aantal collega’s gevraagd thuis te blijven omdat er in hun omgeving corona was vastgesteld. Doordat we kunnen blijven werken en het redelijk druk is blijft iedereen gemotiveerd en zetten we allemaal een stap extra om alles in goede banen te leiden.

 

Heeft Dusseldorp BMW noodzakelijke maatregelen moeten treffen om zich te wapenen tegen de coronasituatie?

Uiteraard hebben ook wij fysiek uiting gegeven over de 1,5 meterregel. Alle sleutels en alle andere plekken waar regelmatig contact mee is worden gedesinfecteerd. Verder blijven we klanten continu informeren over de situatie en de mogelijkheden binnen ons bedrijf. Daarbij duidelijk aangegeven dat we gewoon open zijn. We hebben direct een filmpje online gezet met hoe wij omgaan met de situatie 1,5 meterregel en hygiënemaatregelen. Bekijk de video.

 

Hoe zorgt Dusseldorp BMW ervoor dat ondanks (of juist dankzij!) de situatie alles draaiende blijft?

Duidelijke communicatie naar personeel en klanten. Door de sluiting van onze fabrieken, welke komende week weer gaan produceren, verkopen we meer uit voorraad. Ook onze voorraad gebruikte BMW’s en MINI’s hebben we qua prijsstelling aangepast aan de huidige markt. Ook dit werpt zijn vruchten af.

 

Welke creatieve ideeën en initiatieven zijn hieruit ontstaan?

De mogelijkheid voor het halen en brengen van auto’s voor regulier onderhoud, wat we altijd al doen, bieden we nog meer aan. We bieden ook de mogelijkheid om op locatie van de geïnteresseerde koper proef te rijden en de aflevering te verzorgen.

 

Wat zijn de vooruitzichten voor het bedrijf ervan uitgaande dat de huidige maatregelen nog even van kracht blijven?

Doordat een deel van onze activiteiten ‘gewoon’ doordraaien, weten we het vol te houden. We hopen echter wel dat, met de genomen maatregelen, de coronabesmettingen afnemen en we snel weer naar een ‘normale’ situatie over kunnen gaan.

 

Wat zou jouw gouden tip(s) zijn om als bedrijf door deze tijd te komen?

Er zitten naast de bedreigingen ook positieve kanten aan deze tijd! Besteed eventueel vrijgekomen tijd om je to do lijsten af te werken. Verder de richtlijnen opvolgen en duidelijk communiceren.

 

Aan welk bedrijf uit het FC Volendam-netwerk geef jij het estafettestokje door?

Wij geven het stokje door aan EP Beerepoot.