Corona Q&A Estafette: Gomes Mercedes-Benz

  • zaterdag, 06 jun 2020
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Meerdere keren per week neemt FC Volendam contact op met partners en sponsors. Niet alleen om te vragen hoe het met hen en het personeel gaat, maar ook welke inspirerende ideeën er bedacht zijn om sterk door de coronasituatie te komen. Die kennis deelt FC Volendam graag met de betrokkenen. De geïnterviewde geeft het stokje vervolgens door aan een andere partner van FC Volendam. Zo ontstaat de FC Volendam corona Q&A estafette. In deze editie Rob Evenboer namens Gomes Mercedes-Benz.

Hoe gaat het met jou en de werknemers van Gomes Mercedes-Benz?

We hebben ons direct aangepast aan de nieuwe werkelijkheid en gelukkig is iedereen gezond en gemotiveerd gebleven.

 

Heeft Gomes Mercedes-Benz noodzakelijke maatregelen moeten treffen om zich te wapenen tegen de Coronasituatie?

We werken conform de RIVM-richtlijnen en gebruiken spatschermen, beschermingsmiddelen en uiteraard desinfecterende vloeistoffen.

 

Hoe zorgt Gomes Mercedes-Benz ervoor dat ondanks (of juist dankzij!) de situatie alles draaiende blijft?

Voor het bezoeken van de werkplaats bieden we de klanten aan dat we de auto’s komen halen en weer terugbrengen. De online mogelijkheden voor salesactiviteiten worden nu in een versneld tempo meer toegepast en gaan een steeds groter aandeel innemen in het geheel.

 

Welke creatieve ideeën en initiatieven zijn hieruit ontstaan?

Naast Facetime en videobellen hebben we ook virtuele shows georganiseerd, in plaats van de geplande fysieke shows. Die worden heel goed ontvangen en gewaardeerd.

 

Wat zijn de vooruitzichten voor het bedrijf in het licht van de aangekondigde en stapsgewijze versoepeling van de intelligente lockdown? Heeft dit een versneld positief effect op deze vooruitzichten?

De vooruitzichten worden beter, al is het feit dat ook de Mercedes-fabrieken tijdelijk geen productie hebben gedraaid wel een uitdaging met betrekking tot de beschikbaarheid van nieuwe auto’s. Bijkomend voordeel in deze is dat onze organisatie een aanzienlijke voorraad nieuwe en gebruikte auto’s had toen de coronasituatie begon toe te slaan, waardoor de leveringen nog behoorlijk doorliepen.

 

Wat zou jouw gouden tip zijn om als bedrijf door deze tijd te komen?

Blijf vooral positief en creatief en verzet tijdig de bakens, houdt niet vast aan hoe het was, maar richt je op hoe het is en vooral op hoe het gaat worden.

 

Aan welk bedrijf uit het FC Volendam-netwerk geef jij het estafettestokje door?

Ik geef het stokje door aan Mick Kraanverhuur Volendam.