Corona Q&A Estafette: HSB

  • zondag, 26 apr 2020
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Meerdere keren per week neemt FC Volendam contact op met partners en sponsors. Niet alleen om te vragen hoe het met hen en het personeel gaat, maar ook welke inspirerende ideeën er bedacht zijn om sterk door de coronasituatie te komen. Die kennis deelt FC Volendam graag met de betrokkenen. De geïnterviewde geeft het stokje vervolgens door aan een andere partner van FC Volendam. Zo ontstaat de FC Volendam corona Q&A estafette. In deze editie Nico Klouwer namens hoofdsponsor HSB.

Hoe gaat het met jou en de werknemers van HSB?

Met mij en de werknemers gaat het gelukkig goed. Wij proberen wel zoveel mogelijk contact te houden met de werknemers en ze af en toe een hart onder de riem te steken. Vanaf de werkvloer krijgen we ook geregeld filmpjes van medewerkers die de moed erin houden. Voor de kinderen van werknemers hebben we met Pasen een actie gehouden onder het motto “bouwen doe je samen” waarbij de kinderen uitgedaagd werden iets moois te knutselen en of te kleuren, waarmee mooie prijzen waren te winnen.

 

Heeft HSB noodzakelijke maatregelen moeten treffen om zich te wapenen tegen de coronasituatie?

We hebben natuurlijk noodzakelijke maatregelen moeten treffen. Op kantoor worden mensen gevraagd zoveel mogelijk thuis te werken. Dit ondersteunen we indien nodig om deze mensen een laptop of computer in bruikleen te geven om dat mogelijk te maken. Op de bouwplaatsen volgen wij het “bouwprotocol”. De richtlijnen op de bouwplaats zijn duidelijk kenbaar gemaakt door grote posters waar je niet omheen kan. Om onze mensen op de bouwplaatsen te krijgen hebben we circa twintig extra auto’s ingehuurd en vragen we mensen met eigen vervoer te komen.

.

Hoe zorgt HSB ervoor dat ondanks (of juist dankzij!) de situatie alles draaiende blijft?

We zorgen ervoor dat alles draaiende blijft door dagelijks in contact te blijven met het managementteam. We denken na over de zogenaamde anderhalvemetereconomie die ons mogelijk te wachten staat. De directie schrijft één keer per week een stukje op intranet over de voortgang. Wat je ziet is dat er allerlei voorstellen naar voren komen om de werkplek zo veilig mogelijk te houden. Van het aanbrengen van doorzichtig plastic scheidingswanden in auto’s en kantoor, looprichting op kantoor en CO2-meters die de luchtkwaliteit in een ruimte meten om vast te stellen hoeveel mensen in een bepaalde ruimte mogen.

 

Wat zijn de vooruitzichten voor het bedrijf ervan uitgaande dat de huidige maatregelen nog even van kracht blijven?

Als de huidige maatregelen van kracht blijven kunnen wij ons voorlopig nog heel goed redden, want dat betekent dat we gewoon door kunnen werken. Als de crisis echter nog veel langer zal aanhouden gaan we er natuurlijk allemaal last van krijgen.

 

Wat zou jouw gouden tip zijn om als bedrijf door deze tijd te komen?

Ja, ik denk dat mensen en bedrijven onder deze omstandigheden allereerst zoveel mogelijk de rust moeten bewaren. Blijf goed kijken naar de richtlijnen, goed op de uitgaven letten en alert blijven. Elke situatie, biedt ook voor veel bedrijven weer kansen en probeer daar alert op te zijn en die te pakken.

 

Aan welk bedrijf uit het FC Volendam-netwerk geef jij het estafettestokje door?

Het stokje zou ik door willen geven aan Jack Kwabo van Kwabo Techniek. Jack heeft altijd heel creatieve ideeën en ik ben dan ook best benieuwd wat hij nu weer bedacht heeft.