Corona Q&A Estafette: VAB Afbouwgroep

  • vrijdag, 01 mei 2020
  • Leestijd: 4 minuten
  • Bron: FC Volendam

Meerdere keren per week neemt FC Volendam contact op met partners en sponsors. Niet alleen om te vragen hoe het met hen en het personeel gaat, maar ook welke inspirerende ideeën er bedacht zijn om sterk door de coronasituatie te komen. Die kennis deelt FC Volendam graag met de betrokkenen. De geïnterviewde geeft het stokje vervolgens door aan een andere partner van FC Volendam. Zo ontstaat de FC Volendam corona Q&A estafette. In deze editie Martin Binken namens VAB Afbouwgroep.

Hoe gaat het met jou en de werknemers van VAB?

Met mij persoonlijk gaat het goed. Het feit dat je in deze tijd nog ‘mag’ werken, doet me goed. Met de werknemers gaat het ook goed. Hoewel het persoonlijk contact wel een beetje vervaagt in deze tijden, is vrijwel iedereen gemotiveerd om er het beste van te maken en dankbaar dat we nog kunnen en mogen werken. Voor zover we weten is er nog niemand getroffen door het virus.

 

Heeft VAB noodzakelijke maatregelen moeten treffen om zich te wapenen tegen de coronasituatie?

Vrijwel direct na de eerste persconferentie hebben wij een beleid opgesteld naar aanleiding van de adviezen van het RIVM, voor zowel het kantoorpersoneel alsmede onze medewerkers en zzp'ers op de bouw. Voor ons was het belangrijk dat iedereen op een verantwoorde manier kon doorwerken. Tot nu toe gaat dat prima.

 

Hoe zorgt VAB ervoor dat ondanks (of juist dankzij!) de situatie alles draaiende blijft?

We laten medewerkers zoveel mogelijk in vaste (kleine) teams werken, zowel op de bouw als kantoor. Op kantoor hebben we bijvoorbeeld ook personeel met dezelfde functies gescheiden laten werken. Mocht er dan iemand ziek worden, kunnen de werkzaamheden doorgaan.

 

Welke creatieve ideeën en initiatieven zijn hieruit ontstaan?

Vergaderingen en meetings gaan op dit moment vaker via Microsoft Teams of Skype. Waar je voorheen vaak de hele dag in de auto zat besef je toch dat het op deze manier wellicht iets efficiënter geregeld is. Al ga je het persoonlijke contact wel missen en vergaderen in grote groepen vind ik online sowieso moeilijk.

 

Wat zijn de vooruitzichten voor het bedrijf ervan uitgaande dat de huidige maatregelen nog even van kracht blijven?

Vooralsnog mogen we in de bouwsector niet klagen. De bouw wordt gezien als motor van de economie, dus ook voor de regering is het belangrijk dat deze sector door blijft draaien. De orderportefeuille voor dit jaar is aardig goed gevuld. Maar bijna alle grote bouwers, onze opdrachtgevers hebben ook een internationale tak, waar de werkzaamheden wel grotendeels stil liggen. Het is dus te hopen dat deze situatie voor hun geen consequenties heeft. Want anders kan de bouw alsnog hard getroffen worden.

 

Wat zou jouw gouden tip zijn om als bedrijf door deze tijd te komen?

We moeten met z'n allen door deze tijd heen. Ik zou zeggen: vooral rustig blijven en geen paniekvoetbal spelen, om in voetbaltermen te blijven.

 

Aan welk bedrijf uit het FC Volendam-netwerk geef jij het estafettestokje door?

Ik geef het stokje graag door aan Loege Schilder van CareIS. Ik ben benieuwd naar zijn visie over het herstel van de economie.