Corona Q&A Estafette: Van Donge & de Roo

  • woensdag, 06 mei 2020
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Meerdere keren per week neemt FC Volendam contact op met partners en sponsors. Niet alleen om te vragen hoe het met hen en het personeel gaat, maar ook welke inspirerende ideeën er bedacht zijn om sterk door de coronasituatie te komen. Die kennis deelt FC Volendam graag met de betrokkenen. De geïnterviewde geeft het stokje vervolgens door aan een andere partner van FC Volendam. Zo ontstaat de FC Volendam corona Q&A estafette. In deze editie Dennis de Roo namens Van Donge & De Roo.

Hoe gaat het met jou en de werknemers van Van Donge & de Roo?

Ja, we blijven gemotiveerd doorgaan met ons werk. Dat neemt niet weg dat we een behoorlijk stuk minder containers binnenhalen. Al met al hebben we tussen de 20-30% minder volume tijdens de piek. We beginnen nu weer enigszins op normaal niveau te komen.

 

Heeft Van Donge & de Roo noodzakelijke maatregelen moeten treffen om zich te wapenen tegen de coronasituatie?

We hadden al hand sanitizers van Germstar Hand Sanitizers, daarnaast wordt onze lucht gefilterd door Euromate Air Cleaners. Gelukkig hebben we ons netwerk zo ingericht dat we relatief snel konden schakelen wat betreft het thuiswerken. Via Microsoft Teams, Zoom of Skype zorgen ervoor dat we toch vanaf afstand kunnen overleggen. We blijven de richtlijnen van het RIVM strikt volgen.

 

Hoe zorgt Van Donge & de Roo ervoor dat ondanks (of juist dankzij!) de situatie alles draaiende blijft?

Dit doen wij samen met onze klanten. Gelukkig zijn er genoeg bedrijven die ondanks deze situatie, niet praten maar doen. Via onze trein- en luchtvrachtdivisie proberen we ervoor te zorgen dat, ondanks alle beperkingen, de goederen op tijd aan komen op bestemming.

 

Welke creatieve ideeën en initiatieven zijn hieruit ontstaan?

We zijn ons kantoor in het geheel aan het verbouwen. Inmiddels hebben we één verdieping operationeel. Thuiswerken spreekt voor zich en kan in verband met de thuissituatie soms niet anders.

 

Wat zijn de vooruitzichten voor het bedrijf ervan uitgaande dat de huidige maatregelen nog even van kracht blijven?

Wij verwachten dat we het qua omzet en volume zeker gaan voelen. We zijn eigenlijk allang blij dat we nog door kunnen werken. In veel sectoren kan men helemaal niets doen. We gaan proberen om nog efficiënter te werken. De gehele coronasituatie laat je van een afstand zien waar er wel of juist geen beperkingen zijn.

 

Wat zou jouw gouden tip(s) zijn om als bedrijf door deze tijd te komen?

Gouden tip: “Samen schouders eronder. Met werk en zeer zeker ook thuis.”

 

Aan welk bedrijf uit het FC Volendam-netwerk geef jij het estafettestokje door?

Ik geef het stokje over aan Nedelko.