Denso Kasius vergroot mogelijkheden op rechterflank

  • woensdag, 20 jan 2021
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Denso Kasius (18) sluit per direct aan bij FC Volendam. De rechtervleugelverdediger wordt voor anderhalf seizoen gehuurd van FC Utrecht.

De in Delft geboren Kasius zette bij de plaatselijke DHC zijn eerste stappen op het voetbalveld. Via Sparta, Feyenoord en ADO Den Haag verkaste Kasius in 2018 naar FC Utrecht. Dit seizoen verscheen de jongeling zes keer binnen de lijnen bij Jong FC Utrecht, waaronder het duel met FC Volendam: 0-1.

'Hoog niveau'

Kasius: “Ik ben blij met de stap naar FC Volendam en dankbaar voor het vertrouwen dat ik voel vanuit de trainer Wim Jonk en technisch directeur Jasper van Leeuwen. Ik heb tegen PSV gezien dat het niveau heel hoog kan zijn.”

'Veelbelovende verdediger'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is verheugd met de versterking voor de rechterflank. “Denso is één van de meest veelbelovende jonge verdedigers op de Nederlandse velden. Het is geen geheim dat wij al enige tijd op zoek zijn naar een nieuwe impuls op de rechtsback positie. Via deze langdurige huurconstructie kunnen we nu een mooie win-win-win creëren: voor Denso, Volendam én voor Utrecht.”

Van Leeuwen beschrijft de jonge vleugelverdediger: “Het profiel dat wij nog zochten was helder: een rechtsback met aanvallende kwaliteiten die kan helpen meer gevaar te stichten vanaf onze rechterflank. Denso heeft een natuurlijke drive naar voren en een grote motor. Hij is fysiek sterk, snel en heeft een goede voorzet. Er zijn uiteraard ook nog genoeg dingen te verbeteren, maar daar is nu voldoende tijd voor en daar gaan we samen mee aan de slag. Uiteindelijk zijn Denso’s wapens het belangrijkste, en wij denken dat zijn bravoure goed past bij Volendam.”