Dingsdag en Simons completeren staf Jong FC Volendam

  • dinsdag, 13 jun 2023
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Jong FC Volendam wordt komend seizoen geleid door nieuwe gezichten. Michael Dingsdag komt over van Telstar en wordt hoofdtrainer van het Volendamse beloftenteam, dat komend seizoen uitkomt in de Onder 21 competitie voor BVO’s. Hij wordt geassisteerd door mede ex-profvoetballer Regillio Simons. Jip Bartels (methodologie), Abderrahim Dahmani (fysiotherapeut) en Piet Smit (teammanger) blijven behouden voor Jong FC Volendam.

Dingsdag was sinds 2021 werkzaam bij Telstar als assistent-trainer van het eerste elftal en hoofdtrainer van Telstar Onder 21. De oud-verdediger verdedigde de kleuren van Vitesse, sc Heerenveen, de Zwitserse clubs FC Sion, Grasshopper Club Zürich en NAC Breda. Dingsdag neemt het stokje over van Kizito Musampa. Voordat Dingsdag bij Telstar belandde was de ex-prof trainer van NAC Breda, waar hij diverse jeugdteams coachte en in het seizoen 2020-2021 de leiding had over NAC Breda Onder 21.

Regillio Simons wordt de rechterhand van Dingsdag. De voormalig aanvaller van Fortuna Sittard, Telstar, Willem II, NAC Breda, ADO Den Haag, TOP Oss en Kyoto Purple Sanga (Japan) heeft als trainer een rijk verleden in het topamateurvoetbal en was tussen 2013 en 2017 trainer in de midden- en onderbouw van de Ajax-jeugdopleiding. Simons was het meest recent actief als hoofd opleidingen bij asv De Dijk en draagt met een voetbalschool bij aan de begeleiding van individuele voetballers. De geboren Amsterdammer neemt de taken over van Harry Zuurveld.

'Jonge 'profs' helpen'

“Mooi om vandaag in mijn nieuwe omgeving kennis te maken met de mensen waar we samen een mooi traject mee gaan bewandelen”, stelt Dingsdag. “Mijn voornaamste doel en voornemen is om de jonge “profs” hun laatste stap te helpen zetten richting het grote mannen werk. Dat is in mijn periodes bij Telstar Onder 21 en NAC Breda aardig gelukt al zeg ik het zelf, met veel jongens die doorgebroken zijn bij het eerste elftal of bij andere BVO’s. Hier ligt ook bij Volendam een mooie taak voor onze staf: om de talenten te laten beseffen dat ze met één been in de lift staan.”

Ook Simons kijkt uit naar de nieuwe uitdaging: “Ik heb bij diverse clubs gewerkt en steeds heb ik gekozen voor een plek waar ik mezelf positief kan profileren en ontwikkelen. Dat is ontzettend belangrijk voor mij en dat gevoel heb ik nu ook sterk bij FC Volendam. De club is flink in ontwikkeling en ik wil graag mijn steentje bijdragen. Dit geeft mij energie en ik heb veel zin om aan de slag te gaan.”

'Hart voor talentontwikkeling'

Technisch directeur Jasper van Leeuwen licht toe. “We hebben gekozen voor een nieuwe start bij Jong FC Volendam, in goed overleg en met een groot woord van dank aan Kiki Musampa en Harry Zuurveld voor hun bijdrage. Met de komst van Michael en Regillio halen we een mooi complementair duo in huis. Beiden ademen voetbal en hebben een groot hart voor talentontwikkeling, en tegelijkertijd hebben beiden hun eigen talent en invalshoek. Hiermee kunnen we voortbouwen op de ingeslagen weg en nieuwe stappen zetten met dit voor de club belangrijke elftal.”

Foto's & tekst: FC Volendam