Doelpuntrijke kraker in het verschiet voor Volendammers

  • vrijdag, 25 sep 2020
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Afgelopen vrijdag kon de formatie van Wim Jonk voor het eerst dit seizoen drie punten bijschrijven. Na de 0-1 overwinning, die in blessuretijd over de streep werd getrokken, wacht komende zondag Go Ahead Eagles. De wedstrijden tegen de ploeg van Kees van Wonderen zijn vaak erg spannend en staan garant voor doelpunten. De aftrap is om 20.00 uur.

Lastig begin

Go Ahead Eagles heeft een lastig begin van het seizoen. De Deventernaren lieten zien dat ze van Cambuur konden winnen (0-2), maar speelden met 0-0 gelijk tegen FC Dordrecht en gingen tijdens de vorige speelronde keihard met 0-3 onderuit tegen Jong Ajax. De naam Antoine Rabillard is er nog altijd eentje om rekening mee te houden. Tijdens het laatste duel dat FC Volendam en Go Ahead Eagles afwerkten scoorde hij tweemaal. Bij Go Ahead Eagles komen we een aantal spelers tegen die een verleden hebben bij Het Nieuwe Oranje. Mitchel Michaelis en Kevin van Kippersluis zijn bekende namen uit de selectie.

Go Ahead Eagles is de afgelopen week druk geweest op de transfermarkt. Zo bindde het spits Sam Hendriks en Ruben Stuiver aan zich en kwamen Jacob Mulenga (ex-FC Utrecht) en Halil Colak. Verdediger Boy Luckassen is er zondag niet bij vanwege een blessure.

Doelpuntrijk

FC Volendam speelde in de historie vaak tegen Go Ahead Eagles. Liefst 62 keer kwamen beide teams elkaar tegen in competitieverband. 25 keer wisten de Volendammers de punten te pakken, vijftien keer werd er gelijk gespeeld en 22 keer wisten de Deventenaren te winnen. Doorgaans vallen er veel goals wanneer Go Ahead Eagles op bezoek komt aan De Dijk. In het seizoen 2012-2013 en 2017-2018 won FC Volendam met 4-3.

De laatste ontmoeting tussen FC Volendam en Go Ahead Eagles vond plaats op 28 februari van dit jaar. Er werd met 2-2 gelijk gespeeld. Doelpunten van Ibrahim El Kadiri en Francesco Antonucci waren genoeg voor een punt. De balans over de laatste vijf ontmoetingen is licht in het voordeel van de gasten uit Deventer.

Laatste vijf ontmoetingen

28-02-2020 | FC Volendam - Go Ahead Eagles: 2 - 2
Francesco Antonucci, Ibrahim El Kadiri

18-10-2019 | Go Ahead Eagles - FC Volendam: 3 - 0

08-03-2019 | FC Volendam - Go Ahead Eagles: 0 - 1

07-09-2018 | Go Ahead Eagles - FC Volendam: 3 - 0

28-01-2018 | FC Volendam - Go Ahead Eagles: 4 - 3
Enzo Stroo (2x), Kevin Visser, Rodney Antwi

Twitter & Insta Story

De wedstrijd FC Volendam - Go Ahead Eagles wordt live uitgezonden op FOX Sports en is daarnaast te volgen via het Twitter-account @FCVolendam en de story op Instagram. De hashtag van deze wedstrijd is #volgae. De aftrap is zondagavond om 20:00 uur.