Drama tegen Helmond Sport compleet met rode kaart (update)

• vrijdag, 26 feb 2010

FC Volendam niets minder, toch met lege handen.

Een rode kaart in de wedstrijd tegen Helmond Sport, kort voor rust, was het breekpunt. Volendam had punten kunnen scoren in Helmond, maar na de 2-1 ruststand was het met tien man in de tweede helft weer onbegonnen werk en kreeg het bepaald niet glanzende Helmond Sport de punten erg eenvoudig aangereikt.

FC Volendam startte met Theo Zwarthoed op doel voor de nog geblesseerde Robbin Ruiter, Rowin van Zaanen op de linksachterpositie en Dominique van Dijk voor hem in de middenlinie. Op rechts was voor Maikel van der Werff een plaats vrijgemaakt. In het elftal ontbraken Kelvin Maynard en Paul de Lange om disciplinaire redenen. Deze samenstelling was kennelijk nogal onwennig, want al na vier minuten was het 1-0, toen iedereen toekeek hoe Kaslauskas een corner simpel mocht binnentikken. Volendam was er niet door van slag; het nam het initiatief door zorgvuldig te combineren. Al snel resulteerde dat in een afgemeten bal van Bernard Hofstede op Jack Tuijp, wat terecht 1-1 betekende. Volendam was de betere ploeg, maar liet Helmond Sport toch weer aan de leiding komen. Deze keer was het Aaron Meijers, die met drie oranje aanspeelpunten voor zich de verkeerde keuze maakte. Voskamp werd door hem min of meer in stelling gebracht, waarmee Volendam onverdiend op achterstand kwam. Weer kwam Volendam tot uitstekende combinaties, maar nu bleef de thuisploeg beter bij de les. Op slag van rust kreeg FC Volendam nog een tegenvaller te verwerken. Dominique van Dijk leek in een duel de bal te spelen, maar kreeg tot zijn grote verbazing van scheidsrechter Gözübüyük de rode kaart te zien.

In de tweede helft speelde Volendam met tien man. Om toch iets aan de achterstand te kunnen doen, kwam Melvin Platje in het veld voor Bernard Hofstede, die het veld moest verlaten vanwege een lichte blessure. Al snel kreeg hij een gele kaart in een normaal duel. Volendam kon geen goed meer doen, zo leek het. Tien minuten na rust herstelde Volendam het zelf. Een klutsbal in de achterste lijn van Helmond Sport kwam bij Platje terecht, die direct Thijs Sluijter wegstuurde. De vrije ruimte was aan hem wel besteed, wat 2-2 betekende. Lange tijd leek het voor Volendam beheersbaar om tenminste een punt mee te nemen. Volendam maakte echter de fout veel te veel op ruimte te dekken. Tien minuten voor tijd brak dat op. Voskamp kreeg alle ruimte en prompt was Volendam geslagen. In een alles of niets poging meldden zich Henny Schilder en Tim Bakens in de spits, maar het wilde niet lukken. Integendeel, het werd ook nog 4-2 en 5-2 toen eerst Habraken en later Sjaak Lettinga vrij mocht aanleggen.