Dramatisch kwartier nekt Volendam

• vrijdag, 23 feb 2018
  • Leestijd: 2 minuten

Volendam is in Velsen tegen een ontluisterende 5-2 nederlaag aangelopen tegen Telstar. De Witte Leeuwen gaven Volendam een harde les in effectiviteit.

Het eerste kwart van de wedstrijd was Volendam de baas op het veld. Telstar speelde zeer compact en wachtte af. Ondanks het optisch overwicht creëerde Volendam in deze fase één kans. Nick Doodeman raakte de paal. Telstar was nog niet gevaarlijk geweest, maar de eerste de beste aanval was direct raak. Een lange bal van achteruit werd door drie Volendamverdedigers niet op waarde geschat waardoor Hamdaoui kon afmaken van dichtbij. Volendam leek niet van slag en was via een kopbal van Doodeman dicht bij een gelijkmaker. Toen Telstar echter een - slim versierde - vrije trap binnenschoot aan de andere kant, was Volendam het spoor bijster. Achtereenvolgens Sno, Platje en Novakovic straften Volendamse fouten af. Tussendoor kreeg Volendam nog een kansje via Stroo.

Nadat met vijf onder nul de kleedkamer was opgezocht, probeerde Volendam iets terug te doen na rust. Met Alex Plat en Henny Schilder voor Kees Kwakman en Kevin Visser lukte het Volendam om nog twee goals te maken. Stroo uit de draai en Gijs Smal uit een afgeslagen hoekschop zorgden voor de doelpunten. Stroo had het nog spannend kunnen maken door twee grote kansen binnen te werken. Het was echter niet zo’n avond.

Foto's: Rob Lezer & ProShots