Drie Volendamse bedrijven bundelen krachten met GST Afbouw

  • donderdag, 02 sep 2021
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

Dat het dorp Volendam bekend staat om zijn vooruitstrevende ondernemerschap is geen geheim. Een prachtig voorbeeld hiervan is GST Afbouw. Karregat & Koning Afbouw, HNR Stucadoors en Tegelshowroom Zwarthoed-Kirry bundelen de krachten om klanten een zo compleet mogelijk pakket te kunnen bieden. Het Volendamse bedrijf heeft zich als Premium Partner verbonden aan FC Volendam.

Het team van GST Afbouw herbergt ruim honderd bouwspecialisten en verzorgt dagelijks gibo scheidingswanden, stucwerk en tegelwerk voor prestigieuze opdrachtgevers in de regio’s Noord-Holland, Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland. “We willen meer voor een klant betekenen”, trapt Ed Zwarthoed van Tegelshowroom Zwarthoed-Kirry het gesprek af. Richard Karregat van Karregat & Koning Afbouw en Ruud Jonk van HNR Stucadoors knikken instemmend. “Met z’n drieën hebben we allemaal ons specialisme, maar nu we samenwerken hebben we voor een brede groep klanten een prachtig aanbod. We profiteren van wederzijdse contacten en langdurige relaties. De kwaliteit is daarmee gewaarborgd.”

De heren speelden al langer met het idee, maar dit jaar kwam het dan eindelijk tot een officiële samenwerking. “We kenden elkaar al van vroeger”, weet Richard Karregat. “We zagen daarnaast veel projecten van elkaar via Linkedin. Hoe mooi zou het zijn als we elkaars expertise kunnen gebruiken om die projecten nog groter en nog beter te maken, was bij ons allemaal de gedachte. We speelden er al langer mee, maar toen kwam het nooit tot een samenwerking. Nu wel en daar zijn we allemaal bijzonder tevreden mee.”

‘Geloof in Wim Jonk’

De heren herkennen zich helemaal in het verhaal van FC Volendam, dat stap voor stap op alle vlakken professionaliseert. “Sinds de komst van Wim Jonk geloven we er weer in”, vervolgt Ruud Jonk. “Aan dat verhaal leveren wij graag een bijdrage. Niet alleen de ontwikkelingen bij het eerste team zijn mooi om te zien, ook alles wat er gebeurt binnen de jeugdopleiding spreekt aan. Dat is toch de levensader van een club als FC Volendam. Sport is belangrijk en het is goed dat de jeugd daarin meegetrokken wordt. FC Volendam speelt een belangrijke rol in de gemeenschap.”

Wanneer het partnerschap met FC Volendam is geslaagd? “Als de FC is gepromoveerd”, roept Ed gelijk. “Dat is de stip aan de horizon. En daarna bouwen we lekker verder. Zoals wij ook doen met onze bedrijven en GST Afbouw in het bijzonder. De mensen bij FC Volendam doen alles om het grote doel te bewerkstelligen. Dat zie ik bij onze eigen mensen ook. Dat is de gemene deler. We zijn blij een steentje bij te dragen aan de gezonde ambitie van onze FC.”