Dyllandro Panka tekent eerste profcontract en ligt vast tot 2023

  • dinsdag, 08 sep 2020
  • Leestijd: 6 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam heeft Dyllandro Panka (21) beloond voor zijn sterke ontwikkeling. De linksbenige aanvaller uit Purmerend tekende deze week zijn eerste profcontract. Panka is daarmee tot de zomer van 2023 verbonden aan Het Nieuwe Oranje, met een optie voor nog een seizoen.

Het seizoen is daarmee goed begonnen voor de buitenspeler. Panka draaide de gehele voorbereiding mee met de hoofdmacht en behoorde in de eerste competitiewedstrijd tegen Telstar voor het eerst tot de wedstrijdselectie van trainer Wim Jonk. De aanvaller kwam in 2019 over van hoofdklasser Purmersteijn en ontwikkelde zich afgelopen seizoen sterk bij Jong FC Volendam. In de Tweede Divisie groeide Panka uit tot basiskracht en was goed voor drie treffers in 21 duels.

'Focus op voetbal'

“Ik ben heel erg blij dat ik de geboden kans door Wim Jonk en FC Volendam heb gepakt”, stelt Panka. “Ik merk dat ik het afgelopen jaar stappen heb gemaakt op voetballend gebied, maar zeker ook op fysiek vlak. De focus is volledig op voetbal en iedere dag beter worden. We hebben dit jaar een team met heel veel kwaliteit en ik kijk ernaar uit om samen te vlammen dit seizoen.”

Tastbare beloning

Technisch directeur Jasper van Leeuwen is blij met het vastleggen van de creatieve aanvaller. Hij beschrijft de weg die Panka heeft moeten afleggen. “Dyllandro komt van ver, toen hij vorig jaar over kwam van Purmersteijn was hij in alle opzichten nog een amateurvoetballer. Dat wisten we van tevoren, het was dus ook niet meer dan logisch dat hij een langere aanpassingsperiode nodig had. Na de winterstop werd al zichtbaar dat hij stappen maakte, en sinds de seizoenvoorbereiding is hij ook vast gaan meetrainen met het eerste elftal. Dit contract is een tastbare bekroning van die ontwikkeling”.

Van Leeuwen benadrukt dat talent de doorslag gaf bij die beslissing. “Dyllandro is nog steeds niet op het niveau dat hij in zich heeft. En dat beseft hij ook. Maar zijn potentie is duidelijk. Dyllandro is een mooie sierlijke linkspoot met een individuele actie en een fantastisch schot. Technisch zit het dus wel snor. Het is nu vooral zaak zijn fysieke ‘fundamentals’ en tactische bagage verder op te krikken, zodat hij zijn wapens vaker en krachtiger kan inzetten en echt gaat vertalen naar de wedstrijden. Hij krijgt daar nu ruim de tijd voor, en we zijn heel nieuwsgierig waar dit voor Dyllandro gaat eindigen.”