eDivisie start dinsdag: Luca Schilder & Leroy Miggels vertegenwoordigen FC Volendam

  • dinsdag, 07 nov 2023
  • Leestijd: 3 minuten
  • Bron: FC Volendam

FC Volendam gaat voor het tweede jaar op rij deelnemen aan de KPN eDivisie. Namens FC Volendam komen dit seizoen Luca Schilder (midden), Leroy Miggels (links) en Tobias de Boer uit in deze virtuele competitie. Komende dinsdag start de KPN eDivisie met een wedstrijd tegen Fortuna Sittard om 18:30 uur.

De eDivisie is een competitie waarin alle clubs uit de Eredivisie uitkomen met drie e-sporters. Iedere speelronde spelen er twee e-sporters van ieder team tegen elkaar EA FC24. Deze wedstrijden worden gespeeld op de Playstation.

De drie e-sporters zijn afkomstig van ECV esports, gespecialiseerd in het begeleiden van e-sporters. Duurzaam Beleggen Academy heeft zich als sponsor verbonden aan onze e-sporters. Met Luca Schilder beschikt FC Volendam ook voor het tweede jaar op rij over een e-sportstalent uit het eigen dorp. Luca was in het verleden actief bij FC Utrecht en het Engelse Brighton & Hove Albion. Hij was vorig seizoen ook speler van FC Volendam. Leroy Miggels en Tobias de Boer zijn nieuwe gezichten. Laatstgenoemde is reservespeler. Miggels kwam eerder uit voor FC Emmen en RKC Waalwijk. De Boer zat eerder bij Heracles en Sparta Rotterdam.

Opzet eDivisie

De eDivisie is de officiële Nederlandse EA FC24 competitie. In de eDivisie strijden alle achttien Eredivisie-clubs om het virtuele kampioenschap in EA Sports FC 24 Ultimate Team. De zeventien speelrondes worden verdeeld in vier periodes, waarbij de winnaar van elke periode prijzengeld en een kwalificatie voor de KPN eDivisie Finals verdient. Zo worden vier spannende momenten aan het seizoen toegevoegd. De wedstrijden worden elke dinsdag tussen 17.30 en 20.30 uur uitgezonden op ESPN en de YouTube- en Twitchkanalen van de eDivisie. De duels worden gespeeld in H20 Esports Campus in Purmerend. Check voor alle informatie de website van de eDivisie.

Kijk live

KPN eDivisie Twitch
KPN eDivisie YouTube

Vorig seizoen

In het debuutseizoen van FC Volendam in de eDivisie, afgelopen seizoen, wist het zich te plaatsen voor de finals. Deze werden afgewerkt in de Jaarbeurs in Utrecht. Hierin werd uiteindelijk verloren van Excelsior, waardoor de oranjehemden als zesde eindigden in de competitie.