Eerste editie Voetbal Volendam toernooi groot succes

  • maandag, 13 jun 2022
  • Leestijd: 2 minuten
  • Bron: FC Volendam

Het allereerste Voetbal Volendam toernooi is afgelopen weekend succesvol verlopen. Het gemixte team van FC Volendam en RKAV Volendam was vertegenwoordigd door spelers uit de Onder 10, 11 en 12. Naast de zichtbaar blije en vrolijke gezichten werd er ook veel inzet en passie getoond. Met resultaat: van de twaalf aanwezige professionele clubs eindigden de spelers van FC Volendam en RKAV Volendam op een meer dan verdienstelijke vierde plek.

Vanuit de gezamenlijkheid van Voetbal Volendam zijn twee gemixte teams samengesteld. Het meest opvallende en bijzondere was dat beide teams volledig uit Volendammers bestonden. Voetbal Volendam is het gezamenlijke initiatief van FC Volendam en RKAV Volendam om het jeugdvoetbal in het dorp op een hoger plan te brengen. Dit toernooi was daarvan een prachtig uitvloeisel.

Met deelnames van de jeugdelftallen van PSV, Sparta Rotterdam, AZ Alkmaar, FC Groningen, FC Emmen, De Graafschap is er sprake van een zeer knappe vierde plek. Niet alleen de teamprestatie viel op. Er was er ook aandacht voor de uitblinkende Joey Tol. De jonge doelman, die hard aan de weg timmert in de jeugdopleiding van FC Volendam, werd verkozen tot doelman van het toernooi.