Faninformatie: Alles over jouw bezoek aan FC Volendam - Feyenoord

  • maandag, 01 apr 2024
  • Leestijd: 8 minuten
  • Bron: FC Volendam

Tijdens de midweekse speelronde ontvangt FC Volendam in het Kras Stadion de kampioen van afgelopen seizoen Feyenoord. In De Kuip bleef het tot de laatste secondes spannend, gaat dat tijdens deze affiche in herhaling? Je ziet het vanaf 18:45 uur in het Kras Stadion!

Geldige toegangskaart

Seizoenkaarthouders kunnen op vertoon van hun seizoenkaart naar de wedstrijd. Je kunt plaats nemen op de tribune waar jouw seizoenkaart recht op geeft. Zakelijke relaties dienen hun businessclubcard mee te nemen.

Aangescherpte kaartverkoop

De verkoop van losse toegangskaarten voor het duel FC Volendam – Feyenoord vindt uitsluitend plaats via de receptie van het Kras Stadion. Er geldt voor dit duel een aanscherping op de kaartverkoop, waardoor het niet mogelijk is om online tickets aan te schaffen. Kaarten voor de thuisvakken van het Kras Stadion zijn uitsluitend beschikbaar voor supporters van FC Volendam. Er geldt een 1-op-1-regeling, waardoor het enkel mogelijk is om voor jezelf een kaart aan te schaffen. Een ticket voor iemand anders aanschaffen is dus niet mogelijk. Elke ticket wordt op naam geregistreerd, waardoor het tonen van een legitimatie verplicht is. Zonder legitimatie is het niet mogelijk om kaarten te bestellen. Ook reserveren is niet mogelijk. FC Volendam begrijpt dat deze situatie niet ideaal is, maar dient deze maatregel door te voeren ter bevordering van de veiligheid en sfeer in het Kras Stadion.

Duurzame hardcups

FC Volendam is overgestapt op duurzame, re-usable hardcups. Daarmee voorziet FC Volendam in de nieuwe wetgeving van de overheid, die voorschrijft dat plastic wegwerpbekers vanaf 1 januari 2024 in de ban zijn gedaan bij evenementen, waaronder voetbalwedstrijden. FC Volendam werkt met drie formaten, elk voorzien van een fraai FC Volendam-design. Indien je een drankje besteld bij een van de cateringpunten in het Kras Stadion, betaal je de eerste keer €2,00 per hardcup extra. Bij een eventuele volgende bestelling lever je jouw beker(s) in en ontvang je jouw bestelling in een nieuwe, schone beker. Indien je jouw laatste drankje op hebt, heb je vier mogelijkheden:

  • Optie 1: Je levert de hardcup bij een van de caterpuntenpunten in voor een FC Volendam token. Bij een volgend bezoek lever je deze token in bij jouw bestelling en betaal je géén statiegeld. De FC Volendam token is dus € 2,00 waard.
  • Optie 2: Je levert de hardcup in bij een van de caterpuntenpunten en kiest ervoor om met het statiegeld de jeugdopleiding te steunen.
  • Optie 3: Je neemt de unieke FC Volendam hardcup mee naar huis. Deze mag je houden, of meenemen naar een volgend bezoek. Lever je deze beker in bij jouw bestelling, dan betaal je geen statiegeld en ontvang je jouw drankje in een schone beker.
  • Optie 4: Je levert je hardcup in en krijgt je €2,00 statiegeld teruggepint. Het geld staat binnen een aantal dagen op je rekening. 

Aangescherpte veiligheidsmaatregelen

Zoals inmiddels bekend is het bruggetje nabij de Pegasusstraat en het P1 parkeerterrein van het Kras Stadion rondom de thuiswedstrijden gesloten. Het is voor supporters niet mogelijk om twee uur vóór de wedstrijd en anderhalf uur na de wedstrijd gebruik te maken van de overgangsroute. Hiermee wordt de kans op mogelijke provocatie tussen supporters van beide clubs verkleind. Het is ook niet meer mogelijk fietsen nabij het bruggetje te plaatsen. Supporters die met de fiets komen dienen gebruik te maken van de fietsenstalling op het schoolplein van de voormalig St. Vincentiusschool aan de Meidoornstraat. Verdere informatie over de getroffen veiligheidsmaatregelen zijn te vinden op deze pagina.

Fanshop

De fanshop is donderdag vanaf 16:45 uur geopend en sluit een half uur na de wedstrijd.

Muziekfeest op de stip

Voor extra gezelligheid is er in de rust een door AVROTROS-gesponsord optreden. Deze week staat niemand minder dan Django Wagner op de stip! 

Eerder dit seizoen was het ook al feest op de middenstip, met bijvoorbeeld Donny Ponsen.

Overige bezoekersinformatie

•   Het stadion is twee uur voor aanvang open. We verwachten flinke drukte, zorg daarom dat je op tijd naar het stadion komt.
•   Vergeet je seizoenkaart niet.
•   Neem een geldig legitimatiebewijs mee.
•   Omwille de verwachte drukte zijn er extra toiletten geplaatst in het Kras Stadion. Het betreft plaskruizen die in elke hoek van het Kras Stadion zijn geïnstalleerd.
•   Het Kras Stadion is cashless. We hebben vanaf aankomende wedstrijd geen consumptiemunten meer, maar pasjes die je kunt opwaarderen. De pasjes kun je opwaarderen met pin of cash. Deze pasjes zijn te krijgen in de fanshop. Muntjes die eerder zijn aangeschaft blijven geldig. 
•   De verkooppunten zijn geopend voor eten en drank.
•   Roken in het stadion is niet toegestaan.
•   Er wordt GEEN alcohol geschonken aan bezoekers onder de achttien jaar. 
•   Houd je aan de huisregels, met een nadrukkelijk verzoek om géén vuurwerk af te steken. Dit heeft de club al meerdere boetes opgeleverd.