Faninformatie: PEC Zwolle laatste thuisopponent van 2023

  • donderdag, 30 nov 2023
  • Leestijd: 8 minuten
  • Bron: FC Volendam

Zaterdagavond trapt FC Volendam in eigen huis af tegen PEC Zwolle. Het is het allerlaatste thuisduel van dit kalenderjaar. De laatste competitiewedstrijd tussen beide ploegen in het Kras Stadion dateert alweer uit 2012. Het werd toen 2 - 2 door goals van Achmed Ahahaoui en Robert Mühren. Aan de ploeg van Matthias Kohler de taak deze keer wél de volle buit binnen te slepen en de laatste thuiswedstrijd van 2023 knallend af te sluiten. De wedstrijd staat gepland om 18:45 uur.

Geldige toegangskaart

Seizoenkaarthouders kunnen op vertoon van hun seizoenkaart naar de wedstrijd. Je kunt plaats nemen op de tribune waar jouw seizoenkaart recht op geeft. Zakelijke relaties dienen hun businessclubcard mee te nemen.

Uitverkocht

Voor het duel tegen PEC Zwolle zijn geen toeganskaarten meer beschikbaar. De Oranjehemden kunnen rekenen op een uitverkocht Kras Stadion!

Duurzame hardcups

FC Volendam stapt met ingang van de thuiswedstrijd van FC Volendam tegen PEC Zwolle over op duurzame, re-usable hardcups. Daarmee voorziet FC Volendam in de nieuwe wetgeving van de overheid, die voorschrijft dat plastic wegwerpbekers vanaf 1 januari 2024 in de ban worden gedaan bij evenementen, waaronder voetbalwedstrijden. FC Volendam gaat werken met drie formaten, elk voorzien van een fraai FC Volendam-design.

Indien je een drankje besteld bij een van de cateringpunten in het Kras Stadion, betaal je de eerste keer €2,00 per hardcup extra. Bij een eventuele volgende bestelling lever je jouw beker(s) in en ontvang je jouw bestelling in een nieuwe, schone beker. Indien je jouw laatste drankje op hebt, heb je drie mogelijkheden:

  • Optie 1: Je levert de hardcup bij een van de caterpuntenpunten in voor een FC Volendam token. Bij een volgend bezoek lever je deze token in bij jouw bestelling en betaal je géén statiegeld. De FC Volendam token is dus € 2,00 waard.
  • Optie 2: Je levert de hardcup in bij een van de caterpuntenpunten en kiest ervoor om met het statiegeld de jeugdopleiding te steunen.
  • Optie 3: Je neemt de unieke FC Volendam hardcup mee naar huis. Deze mag je houden, of meenemen naar een volgend bezoek. Lever je deze beker in bij jouw bestelling, dan betaal je geen statiegeld en ontvang je jouw drankje in een schone beker.

FC Volendam werkt er naartoe dat supporters ervoor kunnen kiezen statiegeld terug te vragen. De verwachting is dat het vanaf de eerste wedstrijden in 2024 mogelijk is om statiegeld terug te boeken op de bankrekening.

Aangescherpte veiligheidsmaatregelen

Zoals inmiddels bekend is het bruggetje nabij de Pegasusstraat en P1 parkeerterrein van het Kras Stadion rondom de thuiswedstrijden gesloten. Het is voor supporters niet mogelijk om twee uur vóór de wedstrijd en anderhalf uur na de wedstrijd gebruik te maken van de overgangsroute. Hiermee wordt de kans op mogelijke provocatie tussen supporters van beide clubs verkleind. Het is ook niet meer mogelijk fietsen nabij het bruggetje te plaatsen. Supporters die met de fiets komen dienen gebruik te maken van de fietsenstalling op het schoolplein van de voormalig St. Vincentiusschool aan de Meidoornstraat. Verdere informatie over de getroffen veiligheidsmaatregelen zijn te vinden op deze pagina.

Fanshop

De fanshop is zaterdag vanaf 10:30 uur geopend en sluit een half uur na de wedstrijd.

Muziekfeest op de stip

Voor extra gezelligheid is er in de rust een door AVROTROS-gesponsord optreden van Wilbert Pigmans! 

Eerder dit seizoen was het ook al feest op de middenstip, met bijvoorbeeld John West

Overige bezoekersinformatie

•   Het stadion is twee uur voor aanvang open. We verwachten flinke drukte, zorg daarom dat je op tijd naar het stadion komt.
•   Vergeet je seizoenkaart niet.
•   Neem een geldig legitimatiebewijs mee.
•   Omwille de verwachte drukte zijn er extra toiletten geplaatst in het Kras Stadion. Het betreft plaskruizen die in elke hoek van het Kras Stadion zijn geïnstalleerd.
•   Het Kras Stadion is cashless. We hebben vanaf aankomende wedstrijd geen consumptiemunten meer, maar pasjes die je kunt opwaarderen. De pasjes kun je opwaarderen met pin of cash. Deze pasjes zijn te krijgen in de fanshop. Muntjes die eerder zijn aangeschaft blijven geldig. 
•   De verkooppunten zijn geopend voor eten en drank.
•   Roken in het stadion is niet toegestaan.
•   Er wordt GEEN alcohol geschonken aan bezoekers onder de achttien jaar. 
•   Houd je aan de huisregels, met een nadrukkelijk verzoek om géén vuurwerk af te steken. Dit heeft de club al meerdere boetes opgeleverd.