FC Volendam A1 maakt stapjes

• zondag, 17 aug 2014
  • Leestijd: 3 minuten

FC Volendam A1 – ADO Den Haag A1 2 - 4

Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden, heeft FC Volendam A1 zaterdag een zeer behoorlijke prestatie op de mat gelegd. Volendam startte goed en had binnen vier minuten bijna succes. Na een mooie aanval, ingeleid door Rodney Smorenberg, kwam Salim Mansouri in kansrijke positie. Helaas leverde zijn schot slechts een corner op. ADO Den Haag, dat tot dan toe nog geen enkel noemenswaardig gevaar had weten te stichten, wist de score wel te openen. Ondanks het feit dat de situatie zich binnen zijn 5-meter gebied afspeelde, moest Bas Veen de bal uit het net vissen, omdat een Haagse aanvaller in de 13e minuut ongehinderd mocht inkoppen, 0-1. Kort daarop gingen de hemelsluizen open. Het verhinderde niet dat Jordy Hilterman, na een prima steekbal van Rodney, dicht bij de gelijkmaker was. Zijn inzet werd echter door de doelman van ADO Den Haag met de vingertoppen onschadelijk gemaakt. Volendam had dan wel het meeste balbezit, maar moest in de 37e minuut opnieuw een tegentreffer incasseren. Volendams balverlies op de helft van de tegenstander resulteerde in een snelle uitbraak en vrije doorgang voor de snelle en sterke ADO-captain. Alleen op Bas afgaand maakte hij geen fout, 0-2.

Na de pauze ging Volendam vanaf acquit vol voor de aansluitingstreffer. Eerst was het Jordy Hilterman die zijn schot net langs de verste paal van het doel zag verdwijnen. Vervolgens liet Bas Quist een staaltje van zijn individuele kwaliteiten zien. Hij dolde een paar tegenstanders en legde de bal toen af op Jamie Jacobs. Achteraf had hij misschien beter voor eigen succes kunnen kiezen, maar dan is het altijd gemakkelijk praten. Het schot van Jamie miste namelijk net de vereiste precisie om het doel te treffen. De gemiste kansen bleken een voorbode van succes, want toen Rodney in de 65e minuut binnen de 16 werd gevloerd, was het Gerry Vlak die de toegekende penalty perfect binnenschoot en de dik verdiende aansluitingstreffer tot stand bracht, 1-2. Binnen drie minuten was de stand zelfs weer in evenwicht toen Jamie Jacobs, na een corner van Gerry Vlak, boven iedereen uit torende en fraai met het hoofd scoorde, 2-2. Terwijl iedereen verwachtte dat de oranjehemden nu zouden doordrukken en een voorsprong slechts een kwestie van tijd leek, gebeurde juist het tegenovergestelde. De Hagenezen profiteerden wederom optimaal van balverlies aan Volendamse kant en counterden zich razendsnel naar 2-3. Uiteindelijk werd het 2-4 nadat een voorzet vanaf rechts door een vrijgelaten inkomende man hard en bekwaam werd ingekopt.

Ondanks het verlies was de trainer tevreden over het vertoonde spel. Na het teleurstellende resultaat vorige week tijdens het Zilveren Bottertoernooi zag hij vandaag weer een flink aantal lichtpunten. In de komende periode zullen de volgende stappen moeten worden gezet.